Adri Molenaar

on

DIGITAL NATIVE (de; zelfstandig naamwoord)

  • Een persoon die is geboren of getogen in het tijdperk van de digitale technologie en dus al op jonge leeftijd vertrouwd is met computers en het internet. 

Als iemand die geboren is in 2002 kan ik mijzelf een digital native noemen. Ik ben geboren toen de eerste sociale media platformen van de grond kwamen en ben als het ware tegelijkertijd als deze platformen opgegroeid en groot geworden. Ik heb net even nagekeken wanneer ik lid ben geworden van Instagram, dit was op 25 oktober 2012. Ik zit dus al bijna negen jaar op een social media platform zoals Instagram. Zoals ik al eerder noemde ben ik geboren in 2002, dat maakt mij nu 19 jaar oud. Om u de moeite te besparen heb ik zelf ook meteen uitgerekend hoeveel % ik van mijn leven al op een platform zoals Instagram zit, en geloof me, ik schrok er zelf ook van. Ik heb al 47% van mijn leven een account op Instagram. Dit is bijna mijn halve leven, en moet u dan eens uitgaan van hoeveel ik al gedeeld heb in deze periode! 

Social media blijft groeien, nieuwe merken krijgen soms in een paar dagen tijd dezelfde ‘following’ waar andere merken jaren voor gewerkt hebben. Hoe snel je groeit, en wat voor impact jou social mediakanaal heeft, heeft allemaal te maken met strategie. Welke strategie kies je? Op sociale media platformen zijn het niet alleen de grote merken die veel volgers hebben, persoonlijke accounts blijven ook elke dag groeien! Hoe kun je ervoor zorgen dat je van jezelf een merk maakt? Hoe zorg je ervoor dat jouw personal branding ‘on point’ is? 

Als u antwoorden op deze vragen wilt kunt u mijn artikelen op MICwatching bekijken!Op naar nog veel meer jaren op social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *