Kijk je ertegenop dat je slecht slaapt in de wintermaanden? Deze gadgets helpen

on

Een goede nachtrust is iets waar we allemaal naar uitkijken. Maar die perfecte nachtrust krijgen is niet zo makkelijk als het klinkt. De winter is aangebroken, dagen worden weer korter en kouder. De oplossing vind je dan niet per se in die beker warme melk met honing. Je hebt de beste slaapgadgets nodig om de wintermaanden goed door te kunnen brengen. Een kwart van de Nederlanders heeft slaapproblemen, terwijl een groot deel niet aan acht uur slaap komen. Een chronisch slaaptekort is de aanleiding voor allerlei lichamelijke klachten zoals: diabetes, obesitas, hartstoornissen en depressie.  Anno 2021 kruipen we voor een goede nachtrust onder het dekbed met de nieuwste en beste gadgets. In dit artikel vind je mijn favoriete wintergadgets voor in de slaapkamer om de winter door te komen.

Stoorzenders

Reed Hastings, mede-oprichter, voorzitter en co-chief van Netflix, haalde een grap uit dat de grootste concurrent van Netflix ‘’slaap’’ is. Dit komt doordat streamingsdiensten in strijd zijn met onze nachtrust om tijd en aandacht. Naast het alle dagelijkse zorgen zijn de smartphone, tablet of laptop de grootste slaapverstoorders. Nog even laatste aflevering van Squid Game kijken of nog een artikel lezen. En terwijl we dit doen houden we de tijdlijn op Instagram in de gaten. Dit mediale multitasken is de grootste oorzaak voor het onrustig of niet op tijd in slaap vallen. Het verbaast niet dat het eerste advies van artsen, voor slaapproblemen, is om de telefoon uit het slaap territorium te krijgen. Ook zorgt het verminderen van blauw schermlicht dat je minder melatonine aanmaakt. Dit is het herstenstofje dat onmisbaar is voor een goede nachtrust. Daarom is het belangrijk dat je de nachtmodus of nightshift op je smartphone aanzet om je slaap te verwekken.

Sleeptrackers

Terwijl alle moderne elektronica onze slaap verstoren, zorgt dezelfde techsector ervoor om ons ook weer in slaap te krijgen. Het Duitse marktonderzoeksplatform Statista voorspelt op basis van cijfers dat er in 2024 meer dan 500 miljard euro rondgaat in de ‘slaapeconomie’. Er wordt dus de komende tijd flink geïnvesteerd in slaapproducten, -apps en -diensten.  Het grootste deel van de markt is hiermee, de sleeptrackers. Meten is weten, deze gadgets houden tijdens de nachtrust jouw ademhaling, hartritme en bewegingen in de gaten. De data die hieruit voortkomt wordt opgeslagen in een rapport, waaruit je kunt concluderen waarom je niet uitgerust het bed uitkomt.

Gadgets om beter te slapen

De sleeptracking-mat van Withings

De sleeptracking-mat van Withings is een wifi-matje vol sensoren en biedt daarmee een analyse van de verschillende slaapfases, hartslagmeting en snurkdetectie. Deze speeltracking mat kun je synchroniseren met de Health Mate-app via Wi-Fi. Ook beschikt dit apparaat over IFTTT-integratie voor het inschatten van momenten, zoals het dimmen van lichten wanneer je naar bed gaat of het temperatuur verhogen als je opstaat.

Eight Sleep Pod Pro Five-layer Mattress

Zeg vaarwel tegen je luidruchtige wekker die je plotseling wakker maakt en je dag begint met een schok en kloppend hart. De Eight Sleep Pod Pro-matras met vijf lagen heeft zachte trillingen op borsthoogte om jou geluidloos en op een rustige manier wakker te maken. En alsof dit niet genoeg is, beschikt het matras over andere ongelooflijke functies. Het bevat bijvoorbeeld omgevingssensoren die kamertemperatuur en vochtigheid meten. Het reageert dan op de omgeving, zodat je een goede nachtrust hebt met de optimale slaaptemperatuur. Je kan natuurlijk de gewenste slaaptemperatuur ook zelf installeren via de app met geplande tijden.

AROMEO Sense Smart Sleep Aid

In slaap vallen met een dimmend zonsonderganglicht, een kalmerend houtachtig aroma en zachte muziek? Dat is mogelijk met dit apparaat. Wanneer het tijd is om op te staan, word je begroet door een gloeiend zonsopganglicht, een opfrissend citrus aroma en energieke muziek. Veel beter dan je wekker die je een half uur lang door wegdrukt, nietwaar? Deze gagdet creëert een ideale omgeving om te slapen, wakker te worden en te ontspannen met behulp van synergie van aroma-, licht- en geluidstherapie. Het is dus een ideale gadget om fijn wakker te worden en te slapen tijdens de winter. 

Xenoma e-skin Sleep & Loung Smart Pajamas

Deze smart pyjama is de musthave van winter 2021. De hub die met de pjama wordt meegeleverd volgt niet alleen jouw dagelijkse bewegingen maar detecteren ook eventuele vallen. Deze smart hub waarschuwt familieleden/ dierbaren zodat ze de juiste hulp kunnen inschakelen. Ja, de smart hub kan meer dan dit. Het houdt namelijk jouw lichaamsbeweging in de gaten tijdens de slaap om je te helpen, je slaapgewoonten te verbeteren. Ook kun je deze hub koppelen met een smart home, zodat de temperatuur van de airconditioner of verwarming aangepast wordt tijdens je slaap. Daarnaast geeft het je ook een proactief bewegingsadvies voor gedurende de dag.

Wil je meer informatie over of één van deze apparaten bij je past? Laat gerust een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *