Christianne Pietersen: Mijn wereld als verkoopster offline & online

Sociaal, nieuwsgierig, enthousiast en professioneel: de eigenschappen die ze bij iedere fysieke verkoop medewerker zoeken. Ik bezit al deze eigenschappen, maar hoe belangrijk zijn deze als ik online producten wil verkopen? Ik neem je mee in mijn wereld als verkoop medewerker.

Ondanks dat je misschien start bij het verkopen van veters kan je ook een PME Legend jas verkopen. De truc van het verkopen is belangrijker dan het product zelf. Daarom besloot ik in 2019 mijzelf uit te dagen en voor een professioneler bedrijf te solliciteren dan Scapino. Dit werd Open32: de Multi brand store die bekend staat om hun kwalitatief goede service. Van het verkopen van schoenen, naar het verkopen van merkkleding. Het voelde natuurlijker aan dan ik had verwacht. Snel kwam ik tot realisatie dat de term ‘verkoopster’ op mijn lijf geschreven stond. Nu zijn we al drie jaar verder en ben ik nog steeds de sociale, nieuwsgierige, enthousiaste en professionele verkoopster van Open 32.

Toch is er een wending in mijn carrière. Ik laat mij omscholen tot social media professioneel met als hoofddoel: via social media meubels verkopen. En nee niet zomaar meubels, maar de designs van de bekendste ontwerpers Piet Hein Eek, Dirk van der Kooij en Maarten Baas. Ik leg de lat hoog voor mijzelf en ik hou van de uitdaging. Al snel kwam ik erachter dat het online anders is dan offline. Je ziet geen gezichtsuitdrukking, je kan niet direct de klant aanspreken. Het voelde onwennig in het begin. Als verkoopster zie je dat jouw creativiteit ineens veel belangrijker is dan je persoonlijke eigenschappen. Je moet mensen aanspreken met uniek beeld, sterke teksten en een aantrekkelijk platform. Nog lerend, ben ik hard op weg om de mediakanalen van The Frozen Fountain succesvol te maken als hun content creator.

Genoeg gekletst nu, ik moet weer verder met mijn omscholing. Er is nog een lange weg te gaan om succes te bereiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *