Patty de Groot

Fotografie is in geen één artikel meer weg te denken. De één zet een heel bureau in voor de beste plaatjes, de andere schiet even snel de content die zij nodig hebben met hun telefoon. Het doel van foto’s bij content is om de aandacht erbij te houden. Aan jou de vraag: Denk jij dat jouw artikel zonder foto (of zogenaamde ‘slechte’ foto) even veel engagement heeft als een artikel met kwalitatief goed beeld? Ik weet wel zeker van niet.

Maar wie ben ik en hoe heb ik daar in godsnaam verstand van? Fotografie is voor mij altijd al een passie geweest. Het liefst wil ik dat stockbeelden verdwijnen uit de geschiedenis van het internet en dat iedereen verplicht hun eigen foto’s moet maken. Ik ben Patty de Groot, 20 jaar en kan mij niet meer herinneren wanneer ik voor het eerst met een camera in mijn handen stond. Bij mijn tweedejaars stage werd ik constant op pad gestuurd om te fotograferen, heb ik een eigen fotografiebedrijf in dierfotografie en heb ik een koppel vastgelegd op hun (hopelijk) mooiste dag van hun leven. Het fotograferen van een bruiloft is voor mij een echte eye-opener geweest: fotografie is niet alleen klikken. Het is kei, en keihard werken. 

Voor een artikel kan fotografie een hoop betekenen. Ze zeggen niet voor niets: ‘een foto zegt meer dan 1000 woorden’. Ik snap de paniek die nu bij jou komt opborrelen. Ik hoor vragen zoals ‘Maar ik heb helemaal geen camera!’ of: ‘ik snap niks van al die instellingen!’ ‘is de portretstand op de IPhone niet genoeg?’. Voor antwoord op deze vragen lees jij mijn artikelen. Laten we samen jouw content naar een hoger level brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *