Mirthe Vader

Design is een nietszeggend woord geworden, als je er over nadenkt bevat eigenlijk alles wat we tegenkomen wel design. De bushalte is zo ingericht dat het reclamebord niet het zicht op de aankomende bus belemmert, en ga zo maar door. Maar de vorm van design waar ik in gespecialiseerd ben is toch een stuk platter, ook wel grafisch design genoemd.

Out of the box denken heeft mij gemaakt tot de designer die ik nu ben.

De uitdaging in design ligt bij het creëren van je eigen stijl, om concepten te realiseren waarvan men ziet dat het van jou is. Met dit laatste ben ik al bezig sinds kinds af aan. Laten we even terugreizen naar 2005, naar een ronde keukentafel dat vol ligt met gekleurde papiertjes, lijm, kleurspullen en… gras. Vooral dat laatste item is belangrijk voor dit verhaal, naast al die spullen zit namelijk een zes jarig meisje genaamd Mirthe. Heel geconcentreerd ben ik grassprietje per grassprietje aan het opplakken op een kleurplaat. Waarom vraag je je af? Ik wil de wereld om me heen betrekken in wat ik maak, niet klakkeloos doen wat er verwacht wordt, maar mijn omgeving visualiseren zoals ik hem zie.

Dit out of the box denken heeft mij gemaakt tot de designer die ik nu ben. Altijd op zoek naar een andere weg naar het eindresultaat om zo mijn eigen visie te storten in waar ik mee bezig ben. Vage design termen vind ik helemaal niks. Begrijp me niet verkeerd, theorieën en modellen zijn superhandig om jezelf te kunnen verplaatsen in een andere visie, maar mijn gevoel zal altijd mijn leidraad blijven door mijn designs heen. Van mij moet je dan ook geen cookie cutter designs verwachten, maar een eigenzinnige passie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *