Tips voor jou als beginnend webdesigner!

Vandaag krijg jij 5 tips om jouw website professioneel te maken! Zelfs als jouw design vaardigheden helemaal niet zo goed zijn.

Hint 1, gebruik van kleur

Maak een kleurenpallet, soms zijn kleuren niet helemaal je ding dat is niet erg. Je moet hier soms meer ‘out of the box’ denken. Blijf niet hangen bij zwart, grijs of wit.  Soms zijn er kleurencombinaties met bepaalde kleuren die je in eerste instantie niet direct zou kiezen. Om  echt jouw website te laten zien alsof het gemaakt is door een professional, is dit de eerste hack om zeker mee te nemen!

Hoe kom je met een perfecte kleuren combinatie als je niet goed met kleuren bent? Iets wat hier heel erg goed bij te pas kan komen is een tool: Paletton.com. Dit is een website programma waar je gemakkelijk een basiskleur kiest en het programma daar een heel kleuren schema voor je maakt. Dit programma geeft jou verschillende opties die jij kan meenemen voor jouw website. Dit is een gemakkelijke en snelle manier om een kleurschema voor jouw website design in elkaar te zetten.

Hergebruik van kleur

Je kunt ook met een kleur  beginnen die al in jouw website zit bijvoorbeeld in jouw logo, je kunt deze kleur dan gebruiken als de start kleur van het programma en hier het programma op laten door werken.

Hint 2, fotografie

Goede foto’s met een goed kwaliteit is essentieel voor een website. Dit kan een uitdaging voor sommige zijn, niet iedereen is een fotograaf en kan zomaar de perfecte foto’s schieten. Sommige mensen hebben een passie voor fotograferen, en doen dit ook graag. Alleen wat als jouw ambitie niet bij fotograferen ligt? Hoe krijg jij de mooiste foto’s voor jouw website?

Er zijn twee oplossingen voor jou als jij niet van fotograferen houdt!

  1. Huur voor de opdracht een fotograf in. Dit is alleen een optie voor als je het budget hiervoor beschikbaar hebt. Het is iets waar je in moet investeren maar het is een goede manier om jouw website op te laten vallen.
  2. De foto’s moeten extreem relevant zijn voor jou en jouw business.

Geen budget

Dan struinen wij op het volgende probleem, wat als je geen geld hebt om een fotograaf in te huren? En je wilt toch de beste foto’s voor jouw website hebben, wat moet je dan doen?

Er zijn een aantal goede plekken waar jij betaalde foto’s kan kopen bij bijvoorbeeld stockphoto.com of shutterstock.com en er zijn ook een paar gratis plekken wat je kan gebruiken zoals unsplash.com of pixabay.com. Hier delen fotografen hun foto’s voor als iemand anders die bijvoorbeeld goed kan gebruiken! Het is daarom een goede plek voor designers of andere die mooie foto’s nodig hebben voor bijvoorbeeld een website.

Let wel op, bij sommige foto’s zitten er regels aan verbonden om de foto’s te mogen gebruiken. Ook kunnen er nog andere restricties aan verbonden zitten, dus let hier goed mee op.

Hint 3, ruimte!

Dit is er eentje waar sommige ervaren web designers nog steeds moeite mee hebben. Deze hint draait namelijk om ruimte. Laat altijd een beetje extra ruimte over de elementen wat jij op jouw website plaatst. Dit gaat in het specifiek om tekst, denk aan ruimte om je header en jouw tekst op de website. Als je tekst op je website hebt dan is het altijd aan te raden om jouw alinea’s kort te houden. Hou bijvoorbeeld ook ruimte tussen de regels in om extra ruimte te creëren op jouw website. Wat hiermee wordt bereikt is dat de bezoekers van de website kijken en tegelijkertijd de website scannen voor de informatie waar ze naar opzoek zijn.

Dus met extra ruimte om de elementen op jouw website, niet alleen bij de tekst maar ook bij de foto’s of andere grafics geeft het je bezoeker zicht op wat ze zien en om alle benodigde informatie te scannen en gericht te vinden naar wat ze opzoek waren. Dit is een goede techniek waar veel webdesigners nog moeite mee hebben, maar het verhoogt jouw website zeker naar een professioneel niveau.

Hint 4, Maak keuzes!

Verwijder bepaalde elementen in jouw design bijvoorbeeld sliders, deze zijn af te raden om te gebruiken. Ze zijn slecht voor je SEO en ze zorgen niet voor meer interactie op jouw website. Sliders worden meestal gebruikt als er geen keuze kan worden gemaakt in wat het meest belangrijkste is tussen alle beschikbare opties. Vaak wordt er dan gekozen om alle opties te laten zien en de bezoeker zelf de keuzen te laten maken in wat ze willen zien. Bezoekers wachten alleen niet lang genoeg op jouw website om de volgende slide uit jouw slider te zien. Bezoekers zijn actieve gebruikers van jouw website, ze scannen jouw website af om te vinden naar wat ze zoeken.

Volg deze tips om jouw website te laten springen tussen de concurrenten!

811 Woorden

Bronnen:

Betaalde en onbetaalde foto’s:

http://paletton.com/

https://unsplash.com/

https://pixabay.com/

https://www.istockphoto.com/

http://www.shutterstock.com/

Overige bronnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *