Olav Ran

Mijn naam is Olav Ran. Ik ben een 25 jarige Creative Business student met interesse in marketing. Voor dat ik naar de HvA ben gekomen heb ik de opleiding MBO Hotelmanagement gedaan.  Momenteel werk ik als leidinggevende in een mediterrane bistro aan het ij genaamd Dok du Nord.

Het mooie aan de hotelschool en de horeca vind ik dat je zo ongelofelijk veel gasten leert kennen. Omdat iedereen anders is moet jij maar snel kunnen inschatten hoe je deze gasten zo’n fijn mogelijke avond geeft. Toen ik begon met het leren over marketing merkte ik hier een mooie overlapping in die ik heel interessant vind. Namelijk het inschatten van waar mensen op zitten te wachten en wat ze totaal niet voor zich moeten krijgen.

Tijdens mijn eerste stage in het 2e jaar heb ik voor het eerst kennis mogen maken met de praktijkzijde van online marketing. Dit deed ik bij het bedrijf Pro Contact. Zij zijn gespecialiseerd in het werven van personeel via advertenties op social media. Gedurende deze periode heb ik leren werken met een aantal handige tools zoals onder andere Google Analytics en de Facebook business manager. Naast de technische zijde leerde ik ook om SEO teksten te schrijven en hoe ik vacatureteksten zo interessant mogelijk kan schrijven.

Samen met mijn groepje heb ik het onderwerp Branding gekozen. Persoonlijk vind ik dit een heel interessant onderwerp aangezien bij veel bedrijven het merk belangrijker is voor de consument dan het daadwerkelijke eindproduct. Vooral hoe dit tot stand komt en hoe bedrijven hier mee omgaan fascineert mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *