Gamification voor een gezondere levensstijl

Hoe stuur je het gedrag van mensen op een positieve manier bij zonder dat ze het doorhebben? Het antwoord is gamification. Een voor velen onbekend begrip wat veel toegepast wordt en waar we allemaal meer dan eens aan blootgesteld zijn. De definitie is simpel: speltechnieken toepassen in een niet-spel omgeving om menselijk gedrag op een positieve manier te sturen. Maar toch gaat gamification veel dieper dan deze simpele omschrijving. Gamification kan toegepast worden in verschillende omgevingen, op verschillende manieren, voor verschillende doeleinden. Zo kun je door gamification het gedrag van mensen positief bijsturen, bijvoorbeeld om ze tot meer beweging of gezonde voeding aan te zetten. Dit kan onder andere door puntensystemen, progressbalken of badges. Het draait bij gamification niet alleen om het doel, maar ook om de weg daarnaartoe. 

Ben je benieuwd geworden hoe gamification kan leiden tot een gezondere levensstijl? Klik dan op onderstaande link om mijn whitepaper over dit onderwerp te lezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *