Syreen Arens

Een plusje, twee streepjes of een lachend babygezichtje. Het maakt niet uit in welke vorm want het komt allemaal op hetzelfde neer. Je bent zwanger! Een heugelijke en blije gebeurtenis, als de zwangerschap gewenst is. Maar wat als je er nog niet klaar voor bent, wegens welke reden dan ook. In Nederland kan je gelukkig op een veilige en betrouwbare manier de zwangerschap stopzetten. Helaas hebben vrouwen elders niet zo veel geluk. 

Het begon allemaal met de Amerikaanse staat Kentucky. “Dit moet een grap zijn!” “Zelfs Amerika is niet zo van de kaart dat ze dit zouden toelaten.” “Meerdere Staten volgen??? Dat meen je niet!” De Instagramreacties lopen over in vergelijkbare quotes. Maar het is helaas geen grap. Kentucky, Alabama, Missouri, Ohio, Mississippi, Louisiana en Georgia zijn druk in de weer met het legaliseren van hun absurde abortuswetten. Als vrouw ben je niet langer baas in je eigen buik volgens de leiders van deze staten. 

Mijn naam is Syreen Arens en ik ben 20 jaar en ik studeer Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben nog nooit zo geschokt weest door een ontwikkeling in de Verenigde Staten. Ik vind het ontzettend belangrijk om zo veel mogelijk bewustzijn te creëren onder de mensen en de strijd aan te gaan tegen deze belachelijke beweging die abortus wil verbieden. Voor mij is het het belangrijkste dat ik dit op een informerende, entertainende en activerende manier doe. 

Dit ga ik doen in de vorm van een aantal artikelen die ik op website MICwatching zal posten. Ben je benieuwd naar deze strijd? Volg dan mijn artikelen op MICwatching! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *