Sara Mannaert

Genieten van de natuur, dat doe ik graag. Waar ik nog meer gek op ben? Dansen, muziek, eten en… games. Wanneer je vader in je jonge jaren op een dag thuiskomt met een Playstation 2 ontkom je er ook niet aan. Opgegroeid met Jak & Daxter, Pokémon en Zoo Tycoon ben ik een echte gamefanaat en zal ik dat ook altijd blijven.

De game-industrie van tegenwoordig is booming dankzij de grote populariteit van streamingdiensten als Youtube en Twitch. Grote en kleine gamers verzamelen zich massaal om een lach te toveren op het gezicht van jongere én oudere consumenten. Ook ik ben een trouwe consument, maar diep in mij zit ook het hart van een entertainer. Niet op een groot podium. Maar wel op de bank met een controller.

Ik ben eeuwig nieuwsgierig naar wat de game- en videoindustrie zo populair maakt en hoe het toch kan dat je van één video die viraal gaat veel geld kan verdienen. Wanneer kies je ervoor van je hobby je werk te maken in plaats van andersom? Blijft Youtube nog lang hoog op de lijst van meest gebruikte Social Media staan, of zijn ze al voorbij hun hoogtepunt? Wat moet een beginnende gebruiker doen om net zo groot te worden als Enzo Knol of Gamemeneer? Die vragen beantwoord ik graag met onderzoek. Voor een consument een saai verhaal, maar voor de ondernemer… een kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *