Beterhoren moet misschien iets beter gaan kijken

on

In dit artikel gaan we kijken hoe audicien Beterhoren het ervan afbrengt op het gebied van persuasive design. Ze hebben een iet wat lastigere doelgroep om te bereiken online, des meer motivatie om goed te kijken waar de punten van verbetering zich bevinden.    

1. Één taak

Een keuze hebben is iets goed toch? Zeker, maar veel mensen vinden het lastig. Helemaal de doelgroep van de volgende case Namelijk ouderen. Als je ze te veel keuzes geeft zien ze door de bomen het bos niet meer. Barry Schwartz refereert hier naar in  the paradox of choice.

Als je naar de drogist gaat voor een shampoo tref je soms wel vijftig verschillende potjes. Soms kan je daar zo van onder de indruk zijn dat je zonder shampoo naar huis gaat. Soms heb je liever gewoon wat minder keus. Dit neemt namelijk de angst weg om de verkeerde keuze te maken.

Laten we gaan kijken naar de homepage van Beter horen in het eerste opzicht een prima site. Maar met welk doel zouden de meeste mensen deze site bezoeken? Inderdaad, ze denken dat er iets mis is met hun gehoor en willen graag een afspraak maken. Waarom dan al die keuzes?

Schermafbeelding 2019-01-20 om 14.41.57.png

Veel van deze opties moeten wel op de site staan maar ze hebben niet zo’n pontificale plek op de homepage nodig. Ik zou de volgende opties een andere plek op de site geven.

  • Werken bij
  • Verbeter & bescherm
  • Help iemand anders
  • Ik draag een hoortoestel

Daarna zou ik de homepagina één duidelijke taak centraal stellen namelijk de mogelijkheid om een afspraak te maken.

Dat zou er dan ongeveer zo uit gaan zien:Schermafbeelding 2019-01-20 om 14.54.45.png

Zo heeft een klant niet lang nodig op de site om te vinden wat hij of zij nodig heeft.

2. Sommige woorden verkopen zichzelf

Als tweede punt zou ik graag willen zien dat ze iets meer gaan spelen met woorden. Sommige woorden zijn nou eenmaal meer persuasive dan andere.

  • Nieuw. Men houdt van nieuwe dingen. De nieuwste snufjes, de eerste zijn van al je vrienden. Daarom werkt het woord nieuw op je site zo goed. Men is eerder overtuigd om iets nieuws te proberen. Als je al een hoortoestel hebt kan dit je overtuigen om toch een nieuwe te kopen.
  • Gratis. Je rade het waarschijnlijk al. Wie houdt er nou niet van gratis spullen? En beterhoren biedt al een gratis online hoortest aan maar ze gebruiken het woord niet, echt een gemiste kans wat mij betreft.

Voor deze twee woorden heb ik dan ook een voorbeeld gemaakt hoe dat er in de toekomst ongeveer uit zou gaan moeten zien.

VOOR                                                                               Schermafbeelding 2019-01-20 om 15.20.39.pngSchermafbeelding 2019-01-20 om 15.22.20.pngNA

 

 

 

Schermafbeelding 2019-01-20 om 15.09.34.png

Schermafbeelding 2019-01-20 om 15.19.44.png

3. Als je vriend de sloot in springt…

Als je vriend in de sloot springt, spring jij er dan ook achter aan? Grote kans dat je ouders deze zin wel een keer licht geïrriteerd tegen je hebben uitgesproken. Je wist het toen nog niet maar dat was waarschijnlijk één van de eerste keren dat je met social proof in aanraking kwam.

In marketing wordt social proof gezien als één van de meest persuasieve techniek. De basis van deze techniek ligt in het feit dat men het fijn vindt om keuzes te baseren op andermans beslissingen. Het werkt nog beter als de andere persoon autoriteit heeft.

In marketing, twee van de meest gebruikte persuasion technieken gebaseerd op social proof zijn klant testimonia en casestudies. Content Marketing Institute heeft casestudies uit geroepen tot een van de top 5 marketing technieken

Ik zou Beterhoren adviseren om klanten verhalen op hun site te publiceren. Op deze manier maak je de stap naar een hoortoestel minder groot voor potentiele klanten. Schermafbeelding 2019-01-21 om 00.00.24.png

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *