Manipulerende game developers

on

Bij het spelen van gratis spelletjes ben je al snel veel meer geld kwijt dan dat je eigenlijk had gehoopt. Door middel van persuasive strategieën weten spelontwikkelaars de laatste paar jaar steeds beter in te spelen op de wensen en behoeften van de klant. Game developers bieden binnen de games verschillende virtuele producten aan. Consumenten schaffen deze aan en kiezen er dus voor om steeds vaker kleine betalingen te doen binnen deze spelletjes.

Deze consumenten doen hierdoor zogeheten microtransacties. Deze microtransacties leveren grote game bedrijven jaarlijks miljarden dollars op. We worden gemanipuleerd zonder dat wij hier werkelijk bij stilstaan.

In de volgende whitepaper leg ik uit hoe er tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van persuasive behavior. Na het lezen van deze whitepaper weet je precies hoe spelontwikkelaars geld verdienen aan jouw onderbewustzijn.

Kimberley Kenawy MS301B Whitepaper MICwatching Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *