Hoe wordt persuasive design tijdens een verkiezingsperiode toegepast?

on

Politici gebruiken persuasive design als een manier om mensen te overtuigen om op hen te stemmen. Tegenwoordig gebeurt dit vaak via social media. Social media speelt een ontzettend grote rol bij de stemkeuze. Bijna elke politieke partij is erg actief op verschillende social media kanalen. Tijdens een verkiezingsperiode wordt je ontzettend beïnvloed, vaak onbewust. Mensen zijn kuddedieren en volgen elkaar. Wanneer men hoort dat er veel mensen op een bepaalde partij gaan stemmen, zal dat wel goed zijn en volgen er snel nog meer stemmers. Dit proces gaat vaak onbewust en we volgen blind de meerderheid.

In deze whitepaper laat ik zien hoe je tijdens een verkiezingsperiode door de media en verschillende politieke partijen wordt beïnvloed en hoe je hiermee om kan gaan. Er komen verschillende onderwerpen aanbod, bijvoorbeeld het verschil tussen Trump en Clinton tijdens de Amerikaanse verkiezingen van 2016 en hun manier van het volk beïnvloeden. Ook wordt er ingegaan op nepnieuws en hoe dit vaak mensen onbewust beïnvloed. Kortom, na het lezen van deze whitepaper ben je erg op de hoogte van het onbewust beïnvloeden tijdens een verkiezingsperiode. Wellicht ga je er tijdens een volgende verkiezingsperiode meer opletten en ga je niet meer blind de meerderheid volgen.

Whitepaper: persuasive design tijdens een verkiezingsperiode

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *