Sharon van der Horst

on

Hoe kan ik mijn pagina het beste promoten? Welke foto’s, filmpjes en teksten werken het beste? Hoe groei ik uit tot een succesvol profiel? Dit zijn vragen die bedrijven en influencers zich vaak genoeg afvragen wanneer zij hun social mediakanalen willen inzetten ter promotie. Niet alleen omdat ze dit zelf willen, maar vooral omdat dit ontzettend belangrijk is in een wereld waarin we social media niet meer kunnen wegdenken.

Als consumenten maken wij in ons dagelijks leven ontzettend veel gebruik van social media. We plaatsen foto’s en verhalen en kijken naar de posts van onze vrienden. Naast de posts van mijn vrienden heb ik ook dagelijks te maken met verschillende posts van bedrijven en influencers die op mijn tijdlijn verschijnen. Maar enkele van deze posts spreken mij ook daadwerkelijk aan. Daarom vraag ik me af waarom de ene post niet opvalt en de andere post mij juist wel aanspreekt.

Vooral bedrijven zullen in deze social mediawereld steeds meer moeten nadenken over het gebruik van hun pagina’s. Nadat ik in mijn tweede jaar de specialisatie Mediamarketing heb gevolgd heb ik ervoor gekozen om in mijn derde jaar de specialisatie Digitale Mediastrategieën te volgen. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik steeds meer interesse heb gekregen in hoe online marketing precies werkt, en dan vooral op het gebied van social mediamarketing. Tijdens mijn beroepsoriënterende stage bij Alberto’s Italian als marketing en communicatie stagiair ben ik erachter gekomen hoeveel impact social media kan hebben op het bereik en de omzet van je merk of bedrijf. Daarom heb ik ervoor gekozen om me in mijn artikelen te richten op social mediamarketing.

In mijn artikelen richt ik mij op het vergroten van het bereik van je merk of bedrijf door middel van social mediamarketing. Het doel van de artikelen is een hulpmiddel bieden bij het opzetten van een succesvol social mediaprofiel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *