Maxine de Haan

on

Mijn naam is Maxine de Haan (19). Ik ben derdejaars student van de opleiding Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en heb een bijbaan bij De Persgroep.

Deze intro is veel te cliché en bijna exact hetzelfde als mijn medeblogschrijvers, dus ik zal het maar wat korter houden. Ik ben in september begonnen aan de specialisatie Digitale Mediastrategieën en heb mij vorig jaar al gespecialiseerd in Digitale Media. Je kunt dus wel zeggen dat ik enorm geïnteresseerd ben in digitale media en alles wat hierbij komt kijken.

Ik, en zo ongeveer 90% van de jongeren van mijn leeftijd, zijn elke dag op social media te vinden. We staan ermee op en we gaan ermee slapen. Uit een onderzoek van Mediakix blijkt dat de gemiddelde persoon ongeveer 2 uur per dag doorbrengt op social media! Over een heel leven bekeken is dat zo’n 5 jaar. In die tijd kun je bijvoorbeeld ook 32 keer reizen naar de maan of 10.000 marathons lopen!!

Lang verhaal kort: social media maakt een groot deel uit van onze levens. Ondanks dat ik al veel heb geleerd over social media tijdens mijn opleiding, zijn lang niet al mijn vragen beantwoord. Iedereen weet dat ‘influencers’ nu trending zijn, en als ik aan iemand zou vragen of ze 5 influencers willen opnoemen, kunnen ze dit zonder moeite. Probeer maar. Monica Geuze, Anna Nooshin, Romee Strijd, maar ook beroemdheden als Kylie Jenner zijn influencers en krijgen veel geld betaald voor wat zij plaatsen/promoten op bijvoorbeeld Instagram.

Maar hoeveel invloed hebben deze influencers nu eigenlijk op hun volgers en kijkers? En is het wel ethisch verantwoord om iemand zo te kunnen beïnvloeden? Klopt het wel wat deze influencers plaatsen of zijn ze alleen maar positief over iets omdat ze er geld voor krijgen? Hoe kun je nou eigenlijk influencer worden en wanneer kun je jezelf er een noemen? Over deze onderwerpen en meer, zullen mijn komende blogposts gaan.

Ben jij ook zo benieuwd naar dit onderwerp en zou jij ook de antwoorden op bovenstaande vragen willen weten? Hou dan vooral mijn volgende blogposts in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *