Donna Kulk

on

Bernard Cohen: ‘The press may not be successful much of the time in telling people what to think, but it is stinningly successful in telling its readers what to think about.’

Van jongs af aan word ik al omringd door media. Ik ben ermee opgeroeid. Wat begon met elke avond voor het slapen gaan Sesamstraat te kijken, escaleerde al snel naar elke minuut van de dag socialmedia bij houden op mijn smartphone. Ik vraag mij dan ook af: heeft de media heel mijn leven bepaald; waar ik over nadenk? Hebben zij meer invloed op mij gehad dan mijn ouders?

Mijn naam is Donna Kulk (20). Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Tegenwoordig ben ik woonachtig in het bruisende Amsterdam. Daar tussenin heb ik ook nog in Almere gewoond. Ik zit momenteel in het derde leerjaar van de studie Media, Informatie en Communicatie (MIC) aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). En ben mij nu, na een specialisatie tekstschrijven, aan het specialisering in digitale mediastrategieën.

Ik vind de beïnvloeding van de media een beangstigde gedachte. Maar is het niet mogelijk om mediabeïnvloeding op een positieve manier inzetten? En hoe weet je eigenlijk of jij als media het publiek echt aan het beïnvloeden bent? Is dit meetbaar? Ik ga dit tot in de puntjes uitzoeken.

MICwatching geeft mij de mogelijkheid om mijn kennis met jullie te delen. Heb je vragen aan de hand van een artikel, wees niet bang om ze in de comments achter te laten.

Nieuwsgierig geworden? Dan kan je mijn artikelen volgen op MICwatching.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *