Cheyenne Verweij

Hoi!

Leuk dat je hebt doorgeklikt! Wat was hiervan de reden? Vond je de foto opvallend? Of komt het door het groene vakje met de witte letters ‘lees meer’? Had je daar ook op geklikt als het rode letters waren? Of is het puur toeval dat je hier bent?

Ik zal me in ieder geval even voorstellen. Mijn naam is Cheyenne Verweij. Ik ben 23 jaar en zit inmiddels in het 3e jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie. Ik heb altijd al affiniteit gehad met media, met name online. Wij als millennials zijn notabene met de komst van het internet opgegroeid. We weten onszelf online bijna beter te presenteren dan in real life; filtertje hier, effectje daar. En dat is prima. In dit tijdperk zijn we nou eenmaal opgegroeid.

Net als de meesten van mijn generatie ben ik verslaafd. Verslaafd aan m’n telefoon; likes, reacties, berichtjes, filmpjes van puppy’s en ga zo maar door. Ik ben me hier 100% van bewust en weet dat het onhandig is. Ik verlies mijn kostbare concentratie en tijd. Toch blijf ik hooked aan m’n telefoon en zuigt het m’n aandacht binnen een paar seconden op. Ik ken de lokkende trucjes van apps en toch trap ik er altijd in. Waarom? Hoe zijn we allemaal verslaafd geraakt? En belangrijker, hoe worden we hier de baas over?

Ik ga onderzoek doen naar ons gedrag en naar de trucs die gebruikt worden om ons verslaafd te maken. Ben jij hier ook benieuwd naar? Blijf me dan volgen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s