Best Western City Leiden, jij hebt hulp nodig!

Hotelketens hebben vaak een naam en reputatie hoog te houden, zo ook Best Western City Hotels. Hoewel de eigen website van Best Western City Hotels [BW] het beeld hoog houdt met overzichtelijkheid en duidelijkheid, gaat het bij de eigen websites van sommige steden compleet mis! Neem nou het BW hotel in Leiden, prima hotel, aardig personeel en de kamers zien er ook wel leefbaar uit, maar de website is echt gemaakt door een amateur. Waar BW zelf scoort met een mooie website en conversie duidelijk is om gelijk ergens te boeken, daar laat BW in Leiden echt alles los om dit te evenaren. En wanneer een website van een hotel slecht scoort qua design, kun je beter gelijk zeggen tegen je gasten, we hoeven je niet. Dit klinkt nogal hard, maar het BW hotel in Leiden moet nog veel leren op het gebied van Persuasive design, of beter gezegd, ‘Hoe kunnen ze klanten trekken met een goed vormgegeven website?’ Dat is waar we het Leidse Best Western City Hotel een handje gaan helpen.

De principes van Cialdini

Laten we om te beginnen de term ‘persuasive design’ onder de loep nemen, een mooi term, maar voor wat en wat betekent het precies?

Bij persuasive design gaat het om het ontwerpen en toepassen van designprincipes die het beslis- en koopgedrag van potentiële klanten beïnvloeden. Deze beïnvloeding vergroot het gebruiksgemak en overtuigt de bezoeker ervan de gewenste actie uit te voeren. (Frankwatching, 2014)
Aan persuasive design zijn de zogenoemde beïnvloedingsprincipes verbonden. Als op een website deze principes worden toegepast is de kans groot dat je meer klanten zal trekken op je website en dus meer succes zal hebben bij je conversierate. De zes principes zijn ontwikkeld door psycholoog Robert Cialdini. Met deze principes bracht hij in kaart hoe mensen gestuurd konden worden om tot conversie te komen van een product. De zes beïnvloedingsprincipes zijn:

  • Wederkerigheid – Het geven van bijvoorbeeld een free sample, waardoor de klant naar je winkel komt.
  • Consensus – Klanten willen bevestiging van de mening van anderen voordat ze tot aankoop overgaan.
  • Consitentie – Wanneer je bij Bol.com bent geweest en je gegevens daar hebt achtergelaten, zal je daar sneller terug komen voor een volgende aankoop.
  • Schaarste – Mensen willen exclusiviteit, iets wat bijna niet meer te krijgen is.
  • Sympathie – Mensen zeggen eerder ‘ja’ tegen anderen die ze aardig vinden of waarmee ze zich identificeren.
  • Autoriteit – Bedrijven die laten zien dat ze expert in iets zijn, stralen autoriteit uit. Naar deze experts willen mensen zeker luisteren.

 

Maar nu de vraag, worden deze principes toegepast bij BW Leiden? Niet echt. Ze proberen heel zakelijk over te komen, maar ze komen meer koud over en proberen met veel tekst en herhaling de klant binnen te halen. Op de website worden maar drie recensies getoond, die herhaaldelijk in beeld verschijnen. Hier wordt al het principe ‘Consensus’ achtergesteld.  Er wordt meer gebruik gemaakt van tekst dan beeld, hoe kun je je klant overtuigen van een mooi en fijn hotel, als je geen mooie en uitnodigende foto’s plaatst? Een stad als Leiden heeft veel bezienswaardigheden, maar die worden niet goed naar voren gebracht door de website. Een hotelketen als deze moet haar kamers goed en exclusief aanbieden, zoals bij Best Western City Hotels zelf wel gebeurd. Nee, echt gebruik maken van de zes principes doen ze niet. Deze website is alles behalve uitnodigend.

Hoe te verbeteren
Het conversiedoel van BW Leiden is om klanten te binden aan het hotel en om ze een ervaring te bieden die onvergetelijk is. Het hotel wil met verschillende arrangementen de klant overtuigen van hun aanbod. Als de klant op de website door wordt verwezen naar de boekingswebsite van BW zelf, zal alles vanzelf misschien een stuk uitnodigender worden, maar tot die tijd zal de klant het moeten doen met de website van BW Leiden zelf. Als expert op het gebied van persuasive design ga ik de zes principes van Cialdini toepassen en in beeld brengen, zodat BW Leiden hier een voorbeeld aan kan nemen. Door middel van vergelijkingen zal ik precies aantonen hoe BW Leiden een betere website kan bouwen.

Schaarste en Sympathie
Allereerst moet de homepage flink onderhanden worden genomen. Er wordt veel gepraat, maar we zien weinig moois. Leiden is een historische stad en dat getoond worden op de website. Ja, de huisstijl van BW moet uiteraard op de achtergrond blijven, maar de zogenoemde ‘City Highlights’ horen goed in beeld gebracht te worden. Daarbij moet het kamer- en arrangementenaanbod daaronder gelijk vertoond worden.

BW

Laten we kijken naar het aanbod van het Efteling hotel. Deze pagina opent met een kort filmpje over hoe de gasten voor de eerste keer hun kamers betreden en hoe ze dit ervaren, blij en enthousiast. Daaronder staat groot, ‘Even samen genieten’, een belangrijk concept want overnachten bij de Efteling is een familie-uitje en elk hotel moet dat nastreven, zo ook BW Leiden. De Efteling biedt hierna gelijk haar kamers aan en bijpassende acties. Er is alleen tekst om een foto te verklaren of om de klant tot conversie te lokken.

Less is more! Dat is waar dit om gaat. De mooiste stadsfoto’s plaatsen we bovenaan de pagina en daaronder bieden we gelijk de kamers aan met arrangementen. Bij het aanbod, zullen de klanten ook gelijk zien hoe de kamers eruit zien. Nu zien we alleen een korte slideshow van foto’s die over de gehele website verspreid staan en weten verder nog niets van de kamers of verdere aanbiedingen. We worden niet echt uitgenodigd verder te klikken. Nog beter gezegd, het principe ‘schaarste’ wordt hier totaal niet toegepast, zoals dat wel zou moeten. Een hotel wil overnachtingen verkopen, zorg ervoor dat we dit ook willen doen.

Efteling

Net als met de kamers die worden aangeboden door Booking.com. Een kamer dat schreeuw: ”Slechts vijf over, boek snel!” Daar zal eerder op geklikt op worden dan een kamer dat er toch wel zal zijn nog over een half uur. Waarom? Omdat mensen geneigd zijn een overnachting te kopen die populair is onder anderen, die moet dus wel goed zijn wordt gedacht.

En de kamers van de Efteling biedt sympathie aan, in tegenstelling tot die van BW, doordat ze laten zien dat het echt voor elke familielid leuk is en het een geweldige ervaring zal brengen.

Dus, BW Leiden, de nieuwe homepage gaat verbeterd worden op de volgende punten:

  • We openen met foto’s van de stad Leiden.
  • Daarna vertellen we wat voor ervaring onze klanten gaan krijgen.
  • We bieden onze kamers aan en arrangementen met bijpassende aanbiedingen
  • En tonen onze meest luxe en exclusieve kamers, voor snellere conversie.

Consensus
Nu we dat gedeelte hebben, gaan we kijken naar de overtuigingskracht van eerder geboekte klanten. In een tijd van sociale media, zijn testimonials (meningen van anderen) van groot belang geworden als het gaat om consumeren. Mensen zullen niet zomaar snel een kamer boeken bij een hotel in een stad. Dat hotel wordt zorgvuldig uitgezocht door mensen die zoeken naar overtuiging van de mening van anderen. Het BW Leiden laat hier de wensen over op hun website om die overtuigingskracht te laten zien. Er worden drie meningen getoond van eerder geboekte klanten, maar die worden herhaald en verder zijn er geen meningen te vinden op de website. Als veel mensen iets leuk vinden, kopen of doen, dan zal het ook wel de moeite waard zijn toch? Zoover doet dit goed op hun website, want bij elke vakantie en of kamer kan men een review achterlaten, deze meningen worden gewaardeerd door andere klanten. Zo kan BW Leiden nieuwe klanten overtuigen dat eerder geboekte overnachtingen een succes waren.

Reviews

Bij het kameraanbod van BW Leiden moeten deze reviews getoond worden. Zo worden de twijfelende klanten over de streep getrokken. Drie meningen van mensen is goed, maar als we alleen die moeten geloven zonder verdere uitleg, gaan we argwanen of deze meningen wel waar zijn. Dus laten we vooral al die reviews tonen op de website bij het kameraanbod. Wat waren de pluspunten van de kamer en de service. Bij Zoover worden er wel meer goede reviews getoond, waar de klant echt iets mee kan. Veel goede cijfers worden gegeven aan de overnachtingen bij het BW Leiden, dit is een gemiste kans voor de website. Toon deze en pas ze aan naarmate van tijd met nieuwe.

Reviews1

Autoriteit

Als laatste om de website te verbeteren gaan we de autoriteit van Best Western City Hotels zelf sterker naar voren brengen. Best Western wil dezelfde autoriteit hebben met hotels dat Booking.com vertoond. Best Western biedt veel aanbiedingen aan en extra’s om de klant te ontvangen. Daarmee willen ze zeggen dat ze veel exclusiviteit en service bieden. Hun ketens zitten wereldwijd en zijn daarmee een van de grootste spelers op dit gebied. Het BW Leiden toon weinig overeenkomst aan met Best Western City Hotel zelf terwijl ze onder dezelfde naam vallen. BW Leiden biedt weinig tot geen aanbiedingen en er worden geen verdere extra’s aangeboden. Hoe kan BW Leiden autoriteit uitstralen en nu naam en eer hoog houden als ze dezelfde service niet aanbieden als Best Western City zelf. BW Leiden moet aan klanten aanbieden om klant bij Best Western te worden. Zo kunnen zij extra gebruik maken van de services.

BWCHome

 

Dus Best Western City Hotel Leiden, jouw website kan goed gebruik maken van de hulp van Cialdini. Waarom? Omdat je een naam hoog hebt te houden en je kansen mist op het succes dat langs je heen loopt en je dat niet laat zien op je website. Gelegen in een mooie stad moet je laten zien met persuasive design en nu weten we waarom dat zo belangrijk is.

Bronnen & Screenshots

Lees ook:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s