Lisa van der Laan

Meer over mij

Mijn naam is Lisa van der Laan. Ik kom uit Uithoorn, een plaatsje dat naast Amstelveen ligt. Ik ben een 21-jarige studente Commerciële Economie op de Hogeschool van Amsterdam. Als ieder ander heb ik een aantal dingen die ik graag doe. Ik ben vaak te vinden bij feestjes en festivals want ik ben gek op muziek! Als ik niet op de dansvloer sta ben ik aan het winkelen, sporten of series aan het kijken. Daarnaast hou ik heel veel van eten: je mag me wakker maken voor Loetje biefstuk of pindakaas of… Goed, je snapt het!

 

NYX

 

Iets meer over mijn studie. In mijn tweede jaar heb ik gekozen voor de afstudeerrichting Digital Marketing. Hier heb ik nog geen moment spijt van gehad. Deze richting past heel goed bij me aangezien ik marketing altijd al heel interessant heb gevonden. Met name het online aspect ervan. Een echte match dus! Dat deze richting ook een excellentie certificaat heeft gekregen, bevestigt mijn juiste keuze alleen nog maar meer. In mijn derde jaar heb ik de minor Digitale Mediastrategieën gevolgd bij de opleiding Media, Informatie & Communicatie. Mijn interesse in het onderzoeken van de mogelijkheden van social media marketing begon hier te groeien. Naast mijn minor heb ik dat jaar een leuke stage mogen vervullen bij Flow Magazine. Hier heb ik fulltime op de redactie meegelopen en de marketingafdeling ondersteund. Blijf vooral verder lezen want hier vertel ik later meer over! In het eerste semester van mijn laatste jaar heb ik mij verder gespecialiseerd in social media marketing door meerdere blogs te schrijven.

Het is ontzettend snel gegaan want ik zit alweer in de laatste fase van mijn opleiding. Nu wil ik toch nog even terug komen op dat wakker maken voor eten. Ik ben altijd al een groot liefhebber geweest van pindakaas, dit vind je ook terug in een van mijn blogs.  Mijn liefde voor dit beleg in een potje gaat ver. Zo ver zelfs dat ik bij het zoeken naar een leuk afstudeerbedrijf meteen moest denken aan mijn favoriete superspeciaalzaak: De Pindakaaswinkel. Als ervaren pindakaas-eter kan ik zeggen dat niets zo lekker is als hun pindakaas. En hoe tof zou het dan zijn als ik deel mag uitmaken van dit hard groeiende bedrijf? Zij hebben mij met enthousiasme ontvangen en ik heb dan ook heel veel zin om hier af te studeren!

Mijn competenties

Tijdens mijn vierjarige studie heb ik veel geleerd, ontwikkeld en voltooid. Op mijn Curriculum Vitae positioneer ik mijzelf als een gedreven, kwaliteitsgerichte en ordelijke student. Met deze drie competenties heb ik mijn studie vloeiend doorlopen door al mijn studiepunten te behalen. Ook tijdens mijn stage bij Flow Magazine heb ik deze competenties verder ontwikkeld. Daarnaast heb ik bij deze redactie veel geleerd over communicatie en klantcontact door het bijhouden van meerdere mailadressen. Ook het werken met verschillende programma’s, verantwoordelijkheden over orders en bedenken van social media acties hebben mijn competenties gevormd. In dit laatste hoop ik mij meer te specialiseren tijdens mijn afstudeerstage bij de Pindakaaswinkel. Aangezien ik mijn scriptie zal schrijven over social media content die zorgt voor conversie naar de website, heb ik vertrouwen dat dit wel goed zit. Bij het solliciteren heb ik mijn interesse in dit onderwerp ook meteen kenbaar gemaakt, zoals je ziet!

 

GIF

 

Het schrijven van blogs en het spelen met tekst vind ik leuk om te doen. Vooral in het eerste semester van dit jaar heb ik mij hierin verdiept door het organiseren van een seminar over social live zijn bij festivals en het schrijven van gespecialiseerde blogs. Ook kan ik mijn creativiteit kwijt in vormgeving en beeld. Hier zou ik mij graag nog verder in willen ontwikkelen. Ook zou ik mij graag verder willen ontwikkelen in overtuigingskracht. Ik weet vaak goed wat ik wil en wil dit ook overtuigend kunnen presenteren. Zeker een punt waar ik nog aan wil werken!

Mijn toekomst

Vol vertrouwen en plezier ga ik beginnen met mijn afstudeeropdracht. Tijdens deze periode zal ik zelf ook content maken voor de social media kanalen van de Pindakaaswinkel. Hier ga ik mezelf meer ontwikkelen wat betreft vormgeving en gebruik van programma’s hiervoor. Begin deze zomer hoop bij de eerste afgestudeerden van de afstudeerrichting Digital Marketing te horen. Met deze titel onderscheid ik mij van degenen die zich minder gespecialiseerd hebben. Veel bedrijven zijn namelijk opzoek naar afgestudeerden met deze digitale achtergrond. Waar ik op hoop in de toekomst is dat ik mag blijven plakken bij de Pindakaaswinkel. Het lijkt mij leuk om mijn nieuwe ideeën toe te blijven passen op hun social media en zo pindakaas op het voetstuk te zetten dat het verdient. Toch wil ik verder blijven leren en mij specialiseren door een master te doen. Hiervoor ga ik op zoek naar een master waarbij ook vormgeving centraal staat. Zo hoop ik commercieel met grafisch te combineren zodat ik mij als één totaal plaatje kan positioneren. Ik zie mijzelf later ook naar het buitenland vertrekken om daar Engels te leren. Hierbij denk ik aan een periode van drie maanden in hartje Londen. Als ik vloeiend deze taal kan spreken zal ik daar mijn hele leven profijt van hebben.

Benieuwd naar de blogs die ik over social media marketing heb geschreven? Deze kun je allemaal hier vinden! Een connectie maken? Op LinkedIn ben ik zeer actief.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s