Maartje van Abeelen

Hallo lezer!

Mijn naam is Maartje van Abeelen, derdejaars deeltijdstudent van de opleiding Media, Informatie & Communicatie (MIC) aan de Hogeschool van Amsterdam.

In het tweede jaar heb ik uiteindelijk de specialisatie Archivistiek gedaan, maar ik vond het een moeilijke keuze omdat Digitale Media – met name social media – mij ook interesseert.

Op dit moment loop ik stage bij het Gelders Archief in Arnhem, om uit te vinden of de wereld van de archivistiek echt iets voor mij is. Daarnaast houd ik (samen met anderen) de social media bij van een non-profitorganisatie.

Mijn woonplaats is Oisterwijk, dat is een plaatsje in Noord-Brabant, vlakbij Tilburg. Helaas bezit ik geen auto en dat betekent dat ik erg veel tijd in de trein doorbreng. De trajecten naar Amsterdam en Arnhem kan ik ondertussen dromen.

Mensen vragen mij vaak wat ik dan in de trein doe. Het antwoord is lezen. Nee, dat is geen trendy hobby voor mensen van mijn leeftijd – daar ben ik me van bewust. Maar ik heb altijd al veel van lezen gehouden. Lekker onderduiken in een andere wereld. Het zal je dus niet verbazen dat ik bij voorkeur het genre fantasy lees.

Ik weet nog dat ik het vreselijk spannend vond om naar groep 3 te gaan, maar dat ik om was zodra ik mijn eerste woordjes had geleerd. Gedurende de basisschool las ik de halve jeugdbibliotheek uit, tijdens de middelbare school ging ik over op de afdeling voor volwassenen. Daar ben ik nu nog steeds mee bezig, thuis liggen boeken van drie verschillende bibliotheekvestigingen.

Bij voorkeur lees ik echte boeken, die liggen gewoon fijner in de hand. Toch heeft een e-book ook vele voordelen. Daarom ga ik onderzoek doen naar de opkomst van de e-books en wie weet schaf ik na dit blok dan ook wel een e-reader aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s