Zita Moorman

on

De laatste jaren lijkt het wel een trend om zo vaak mogelijk een tripje naar een ander land te maken. Mensen delen massaal hun reisverhalen op sociale media en ook de Instagramaccounts met prachtige kiekjes op de mooiste plekken van de wereld zijn niet meer te missen. Toch besluiten sommige mensen hier een stapje verder in te doen en van het reizen hun leven te maken. Dit zijn de Digital Nomads.

Net als vele anderen merk ik dat ik de laatste jaren enorm word getrokken door het reizen. Zo staan ook dit jaar Amerika, Spanje, Italië, Oostenrijk en China op mijn lijstje van bestemmingen waar ik ben geweest of nog heen ga. Met mijn voorliefde voor schrijven, fotografie en filmen probeer ik iedere keer de mooiste plekken vast te leggen in woorden of beelden en door mijn opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik gemerkt dat hier ook mijn talenten in liggen. Door mijn specialisaties Tekstschrijven en Digitale Mediastrategieën kan ik toveren met taal en weet ik alles over het inzetten van digitale media. Mijn naam is Zita Moorman (20) en ik ben een toekomstig mediaprofessional.

Reizen en hierover publiceren is voor mij een droom die ik ooit hoop tot werkelijkheid te maken. Digital Nomads zijn voor mij hierom de laatste jaren een enorme inspiratiebron geweest. Zij hebben het reizen weten te combineren met werken en bereiken iedere dag honderden mensen via sociale media. Deze fulltime reizigers hebben geen vaste woonplek en voor hen is Wifi en stroom een grote must. Ik ben me steeds meer gaan afvragen hoe zij dit hebben aangepakt, hoe zij kunnen worden ingezet als (online) marketingtool, hoe zij hun geld verdienen en hoe hun leven er nou uitziet achter alle mooie foto’s op sociale media. De Digital Nomads zijn steeds populairder geworden en worden anno 2017 ook echt gezien als belangrijke influencers, maar hoe kunnen bedrijven hier nou gebruik van maken?

Ben jij nou ook nieuwsgierig geworden naar hoe Digital Nomads als (online) marketingtool kunnen worden ingezet of hoe deze reizigers succesvolle ondernemers werden? Blijf me dan volgen om MICwatching!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *