Nick van Halm

Mijn naam is Nick van Halm, 19 jaren jong en Media, Informatie & Communicatie student aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn liefde voor de mediawereld ontstond al op vroege leeftijd. Ik keek niet alleen televisie voor het vermaak, ook het camerawerk en de manier waarop programma’s in elkaar zaten boeide mij. In mijn vrije tijd heb ik jaren lang op internationaal niveau HipHop gedanst. Zo heb ik in verschillende reclamespotjes mogen dansen en kwamen er meerdere malen cameraploegen van het Jeugdjournaal langs, waar mijn bewondering voor het vak ontstond. Als danser bij het zaterdagochtend programma “Supernick” op Nickelodeon, maakte ik als kind de studioshows mee. Vanaf toen wist ik het zeker: Ik wil later in de media werken.

Tijdens mijn opleiding heb ik mij gespecialiseerd in videomontage en camerawerk. Als ik ben afgestudeerd, wil ik in die branche aan het werk. Veel voormalig mediastudenten gaan aan het werk als freelancer of beginnen een kleine startup. Sinds november 2016 werk ik als contentredacteur en video-editor bij een startup die kaartjes verkoopt voor onder andere concerten, pretparken en bioscopen.

Toen ik bij de startup begon, merkte ik dat het geen garantie is dat je video’s vaak bekeken, geliked en gedeeld worden. Een enkele video werd meer dan 20.000 keer bekeken, terwijl een andere video niet boven de 100 weergaven kwam. Het is voor zzp’ers en startups lastig om te achterhalen waarom de ene video het beter doet op Facebook dan de ander.
Doordat een beginnend bedrijfje vaak weinig budget heeft, moet je op een creatieve manier je  naamsbekendheid vergroten. Daarom zetten veel bedrijven tegenwoordig video’s in om hun doelgroep te bereiken. Maar hoe zorg je dat dit lukt? Om in de toekomst een meerwaarde te zijn in de markt is het belangrijk de beste kennis te hebben over dit onderwerp. Daarom ga ik mij voor MICWatching verdiepen in online videomarketing. Zodat de video’s die je maakt, ook bekeken worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s