Michelle van Soest

Als je elke dag een paar uur op sociale media rond surft, wat heeft dat dan voor gevolgen? Hoe reageert je brein daarop? Is het echt zo verslavend als we allemaal denken of is het allemaal heel erg overdreven? Ik ga op zoek naar de antwoorden hierop en vind uit hoe je sociale media het beste kan inzetten, voor de doelgroep en voor bedrijven.

Ik ben Michelle van Soest (1997) en ik ben derdejaars studente van de opleiding media, informatie en communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Op mijn gehele opleiding leer ik al over sociale media en het gebruik daarvan. Omdat ik dat ook interessant vind, koos ik voor de specialisatie digitale media en daarna de specialisatie digitale mediastrategieën. Bij deze specialisaties ben ik veel te weten gekomen over sociale media, het gebruik daarvan en de gevolgen/keerzijden.

Ook tijdens mijn stage bij de website van Shownieuws was ik elke dag bezig met sociale media. Naast dat ik daar veelal gebruik maakte van sociale media, zag ik ook hoe artikelen en andere berichten het deden en hoe mensen erop reageerden. Hierdoor kwam ik erachter wat je wel en niet moet doen als bedrijf zijnde naar aanleiding van wat mensen kunnen waarderen.

Mensen zijn tegenwoordig zoveel op sociale media dat ook bedrijven daar op in moeten spelen. Ze hebben eigenlijk geen keuze meer. Jonge mensen zitten vaak zo veel op sociale media dat het verslavend wordt. Maar is dat ook echt schadelijk? En wat voor negatieve gevolgen brengt dit digitale tijdperk nog meer met zich mee? Want we weten allemaal dat het perfect is voor entertainment, naamsbekendheid en communicatie.

Wil je meer te weten komen over de positieve maar vooral de negatieve kanten van sociale media? Houd dan MIC Watching in de gaten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s