Juliette Gerbens

Wist je dat WhatsApp de meest populaire social media applicatie is onder Nederlandse jongeren? Ikzelf ben daarin geen uitzondering, en sinds WhatsApp ook op je desktop te gebruiken is ben ik eigenlijk altijd bereikbaar. Met mijn 25-jarig bestaan leef ik al een aantal jaar in een wereld waarin iedereen veel van zichzelf deelt op sociale media. Mijn generatie is het grootste deel van de dag ‘online’ en ik ben benieuwd wie wat deelt en waarom. Uit berichten en foto’s kun je opmaken dat bijna iedereen zich online van zijn beste kant laat zien. Aan mijn bijgevoegde foto kun je zien dat ik hierin niet achter blijf (klein filtertje). Tijdens het bekijken van mijn eigen Instagram feed vraag ik me af; is iedereen perfect? Maar als we realistisch naar de wereld en onszelf kijken dan is dit zeker niet het geval. Hierin ben ik ook zeker geen uitzondering; ik zie er namelijk in het echt niet net zo uit als op de bijgevoegde foto.
Ik ben meer een denker, een doener. Schrijven is zeker niet mijn hobby en taal zeg maar niet echt mijn ding. Ik deel niet zoveel over mijzelf en dat zie je terug in mijn social media gebruik. Als media student begeef ik mij ook in de snel bewegende online-wereld maar ik ben zeker geen early adapter. Ik deel mijn leven liever met de mensen waar ik om geef en doe dit liever ‘offline’. Ik lijk hierin wel een uitzondering te zijn als ik kijk naar de mensen om me heen. Dit wil niet zeggen dat ik mij niet online begeef, mijn meest gebruikte app is al jaren WhatsApp. Ik vraag me dan ook af of deze app ook voordelen heeft voor de zakelijke markt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s