Geert de Wekker

on

Ik deel hier op MIC watching.nl mijn expertise over digital storytelling. Hoe kan een bedrijf haar merk beter promoten dan met digital storytelling? Waarom is storytelling zo fundamenteel voor een bedrijf? Waarom doen bedrijven als Disney, Efteling, Coca-Cola, Nespresso het zo goed? Digital storytelling voor een bedrijf is, naar mij mening essentieel, omdat ik dan meer geloof in het merk dat ze willen verkopen. Door een eerlijk, goed en origineel verhaal koopt de klant geen product, maar een merk waarmee ze kunnen inleven. Dat is storytelling.

Mijn naam is Geert de Wekker (25) en ben MIC student aan Hogeschool van Amsterdam.
Waarom schrijf ik over storytelling? Storytelling voor mij is een manier van verhalen vertellen wat bij een merk heel belanrijk is. Door middel van storytelling kan een bedrijf haar merk beter verkopen aan de klant. Hier op MIC Watching ga ik mijn expertise over digital storytelling verder vertellen.

Laat ik eens een kort verhaal vertellen over een bijzonder moment in Disneyland en hoe zij werkelijk dromen laten uitkomen dankzij digital storytelling. De manier waarop Disney storytelling inzet bij het verhaal van Shaylee is zo goed, omdat het echt aansluit bij dat waar Disneyland voor staat, ‘Where dreams come true’.

Er was eens een meisje genaamd Shaylee. Shaylee was vier jaar en een blij kind al kon ze iets niet wat andere kinderen wel konden, horen. De ouders van Shaylee leerde haar gebarentaal waardoor ze haar eigen taal kreeg om mee te praten. Zo kwam Shaylee in een klein wereldje terecht waar ze begrepen kon worden. Maar dat wereldje was maar klein en dus kon niet iedereen Shaylee verstaan.
Op een dag ging Shaylee met haar gezin naar een land waar dromen uitkomen, Disneyland. Shaylee was erg blij toen ze haar idool, Tinkerbell, ontmoette. Maar wat Shaylee niet wist was dat ‘Tink’ ook gebarentaal kon! Shaylee was zo verrast dat ze gewoon met haar idool kon praten. Doordat Shaylee begrepen werd door Tink kwam er een droom uit dankzij Disneyland.

De video van dit verhaal ging viral en Disney laat hiermee weten dat elke familie plezier kan hebben in Disneyland ongeacht handicaps of problemen. Dit heeft Disneyland gedaan door ‘Digital Storytelling’.

TINK

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *