6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Michel schreef:

  Ik zou sommige van mijn VHS videos graag digitaliseren. Zijn daar eenvoudige methodes voor? NB we hebben onze videorecorder nog. 🙂

  1. karinkuilboer schreef:

   Hoi Michel,

   Als je nog een videorecorder in huis heb, is het goed om te weten dat je kabels kan kopen die van je recorder naar de pc gaan incl software om over te zetten. Bijvoorbeeld https://www.onlinekabelshop.nl/gembird-usb2-0-audio-video-grabber. Ze geven bij de productinformatie zelfs een tip om de koppen eerst te reinigen voor je oude banden weer ga afspelen op een stoffige recorder. Ik heb ook wel eens gehoord dat het goed is om de banden even heen en weer te spoelen van het begin naar het einde en weer terug. Dit volgens mij i.v.m. statische magneetbanden. En het kan zijn dat de aandrijfbanden niet meer helemaal tof zijn. (laatst klonk het o zo vrolijke Out of time van REM in mijn cassetterecorder als een vreselijke doomband omdat de banden het niet meer trokken. Als dat het geval is kan je het ook laten digitaliseren. Er zijn best veel bedrijven die dat aanbieden.Het is wel vrij prijzig maar als het er niet zoveel zijn is het te overwegen. Zij doen het vaker en hebben dus ook wel expertise.

   Ik heb ook nog een stapel video’s maar geen recorder meer. Ik neem me altijd voor om met Koningsdag er een te scoren maar het komt er nooit van. Wel jammer want ik heb super toffe banden met muziek van Neil Young, the Pixies en noem maar op. Ook de opening van de winterspelen in Lillehamer met Dogtroep. Ik ben benieuwd wat je ga doen en of je daarna je video recorder aan mij wil verkopen 😉

 2. Michel schreef:

  Ik zou sommige van mijn VHS videos graag digitaliseren. Zijn daar eenvoudige methodes voor? NB we hebben onze videorecorder nog. 🙂

  1. karinkuilboer schreef:

   Hoi Michel,

   Als je nog een videorecorder in huis heb, is het goed om te weten dat je kabels kan kopen die van je recorder naar de pc gaan incl software om over te zetten. Bijvoorbeeld https://www.onlinekabelshop.nl/gembird-usb2-0-audio-video-grabber. Ze geven bij de productinformatie zelfs een tip om de koppen eerst te reinigen voor je oude banden weer ga afspelen op een stoffige recorder. Ik heb ook wel eens gehoord dat het goed is om de banden even heen en weer te spoelen van het begin naar het einde en weer terug. Dit volgens mij i.v.m. statische magneetbanden. En het kan zijn dat de aandrijfbanden niet meer helemaal tof zijn. (laatst klonk het o zo vrolijke Out of time van REM in mijn cassetterecorder als een vreselijke doomband omdat de banden het niet meer trokken. Als dat het geval is kan je het ook laten digitaliseren. Er zijn best veel bedrijven die dat aanbieden.Het is wel vrij prijzig maar als het er niet zoveel zijn is het te overwegen. Zij doen het vaker en hebben dus ook wel expertise.

   Ik heb ook nog een stapel video’s maar geen recorder meer. Ik neem me altijd voor om met Koningsdag er een te scoren maar het komt er nooit van. Wel jammer want ik heb super toffe banden met muziek van Neil Young, the Pixies en noem maar op. Ook de opening van de winterspelen in Lillehamer met Dogtroep. Ik ben benieuwd wat je ga doen en of je daarna je video recorder aan mij wil verkopen 😉

 3. Cornelia schreef:

  Is MPEG4 net zoals MXF een soort data-container? En is het verstandig om films op meerdere manieren op te slaan?

 4. Cornelia schreef:

  Is MPEG4 net zoals MXF een soort data-container? En is het verstandig om films op meerdere manieren op te slaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *