Tips wat je kan doen tegen gebroken links

on

Niets is vervelender dan een link die niet werkt. Maar soms kan je de pagina alsnog op je scherm toveren. Wil je weten hoe je dat kan doen? Of wat je zelf kan doen om te voorkomen dat links van jouw pagina verbreken? En wil je weten hoe je bronnen die je voor je scriptie gebruikt kan veiligstellen. Kijk dan snel naar mijn vlog. Ik geef tips voor al deze vragen.

Vond je mijn vlog interessant of heb je nog vragen/opmerkingen? Laat het me weten in de comments hieronder!

Update 1-6-2017: Firefox is intussen gestopt met de pilot. De Waybackmachine kan nu als add-on in je menubalk worden geïnstalleerd. Je kunt met het icoon kiezen of je de pagina die je op dat moment voor je hebt wil bewaren, de vorige versie van de pagina terug wil zien of juist de eerste versie van de pagina wil bekijken. 

0 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Michel schreef:

  Ziet er heel professioneel uit, Karin. Misschien een tip om het geluid te verbeteren (lees: galm te verminderen): wat bekleding op de muren.

  1. karinkuilboer schreef:

   Hoi Michel, bedankt voor je reactie. Ik zal voor een volgende vlog iets meer nadenken of ik niet beter een microfoon kan gebruiken. Ben je zelf wel eens een gebroken link tegen gekomen? En zou je in zo’n geval geïnteresseerd zijn wat er stond of kan het je dan niet zo veel meer schelen?

   Groetjes Karin

 2. Michel schreef:

  Ziet er heel professioneel uit, Karin. Misschien een tip om het geluid te verbeteren (lees: galm te verminderen): wat bekleding op de muren.

  1. karinkuilboer schreef:

   Hoi Michel, bedankt voor je reactie. Ik zal voor een volgende vlog iets meer nadenken of ik niet beter een microfoon kan gebruiken. Ben je zelf wel eens een gebroken link tegen gekomen? En zou je in zo’n geval geïnteresseerd zijn wat er stond of kan het je dan niet zo veel meer schelen?

   Groetjes Karin

 3. Gideon Hekkenberg schreef:

  Interessant Karin.
  Die test-pilot ga ik maar eens even goed bekijken.
  En ik zal jouw vlogs ook goed in de gaten blijven houden!

 4. Gideon Hekkenberg schreef:

  Interessant Karin.
  Die test-pilot ga ik maar eens even goed bekijken.
  En ik zal jouw vlogs ook goed in de gaten blijven houden!

 5. Aukeline van Dorp schreef:

  Hi Karin,

  Wat een fijne, heldere uitleg. Dankjewel!

  Door jouw vlog ben ik mijn eigen artikelen eens afgegaan, en wat zag ik? Juist: een gebroken link! Jouw tip over perma.cc klinkt ook heel handig, dat kende ik nog niet. Weet jij toevallig ook of gebroken links invloed hebben op SEO-rankings?

  Groetjes,
  Aukeline

  1. karinkuilboer schreef:

   Hoi Aukeline,

   Kijk dan heeft me vlog nu al nut gehad. Er zijn ook programma’s die kunnen checken of links gebroken zijn. Handig als je te maken hebt met veel pagina’s. Er gaat een verhaal dat een CEO van Google zijn eigen foto’s niet meer terug kon halen omdat er links gebroken waren. Sinds Panda straft Google inderdaad gebroken links af en krijg je een lagere ranking. Zie punt 23 van deze lijst Ik hoop dat ik zo je vraag heb beantwoord.

   Groetjes Karin

 6. Aukeline van Dorp schreef:

  Hi Karin,

  Wat een fijne, heldere uitleg. Dankjewel!

  Door jouw vlog ben ik mijn eigen artikelen eens afgegaan, en wat zag ik? Juist: een gebroken link! Jouw tip over perma.cc klinkt ook heel handig, dat kende ik nog niet. Weet jij toevallig ook of gebroken links invloed hebben op SEO-rankings?

  Groetjes,
  Aukeline

  1. karinkuilboer schreef:

   Hoi Aukeline,

   Kijk dan heeft me vlog nu al nut gehad. Er zijn ook programma’s die kunnen checken of links gebroken zijn. Handig als je te maken hebt met veel pagina’s. Er gaat een verhaal dat een CEO van Google zijn eigen foto’s niet meer terug kon halen omdat er links gebroken waren. Sinds Panda straft Google inderdaad gebroken links af en krijg je een lagere ranking. Zie punt 23 van deze lijst Ik hoop dat ik zo je vraag heb beantwoord.

   Groetjes Karin

 7. gerritbril68 schreef:

  Hoi Karin, goed verhaal. Ik kende WebArchives al wel, maar wist niet dat je het zo met de browser weer tevoorschijn kon halen. Nuttige en praktische tips!

 8. gerritbril68 schreef:

  Hoi Karin, goed verhaal. Ik kende WebArchives al wel, maar wist niet dat je het zo met de browser weer tevoorschijn kon halen. Nuttige en praktische tips!

 9. Louise Tamis schreef:

  Handig voor mijn examens van dit jaar. Duidelijke uitleg, super!

  1. karinkuilboer schreef:

   Fijn Louise dat je wat aan mijn vlog hebt. Voor bronvermelding is het super belangrijk dat informatie ook na lange tijd teruggevonden kan worden. Ik hoop dat je de examens haal.

   Groetjes Karin

 10. Louise Tamis schreef:

  Handig voor mijn examens van dit jaar. Duidelijke uitleg, super!

  1. karinkuilboer schreef:

   Fijn Louise dat je wat aan mijn vlog hebt. Voor bronvermelding is het super belangrijk dat informatie ook na lange tijd teruggevonden kan worden. Ik hoop dat je de examens haal.

   Groetjes Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *