7 tips voor het maken van een professionele Instagram-video

Vaak denk je bij het gebruiken van Instagram alleen aan het plaatsen van foto’s. Toch heeft het maken van een geschikte en professionele video voor Instagram ook veel voordelen. Zo is het onder andere goed voor het imago van je bedrijf. Een goede video zal namelijk het juiste gevoel overbrengen aan je doelgroep. Maar hoe maak je nou een professionele video voor Instagram?

In de onderstaande video geef ik je 7 tips voor het maken van een Instagramvideo.

Heb jij nog geen Instagram aangemaakt voor je bedrijf? Lees dan in dit artikel waarom het een goed idee is om dat wel te doen. Of ben je benieuwd naar de Instagram-ervaringen van een beginnende ondernemer? Lees dan hier het interview met Chanel Trapman.

Advertenties

5 Comments Voeg uw reactie toe

 1. mike schreef:

  Hoi Bibi. Bedankt voor de tips. Ik zat al een tijdje over een Instagramvideo na te denken, maar ik wist niet hoe ik moest beginnen. Ik heb zeker wat aan je tips gehad en ik ben al begonnen aan het schrijven van een plan ;).

  Liked by 1 persoon

  1. bibibeens schreef:

   Hi Mike! Bedankt voor je reactie. Wat leuk dat mijn tips je zo goed op weg hebben geholpen. Misschien kan ik je zelfs wat specifiekere tips geven als je vertelt waar je een video van wil maken.

   Like

 2. mike schreef:

  Dat zal erg fijn zijn! Ik wil een video maken van het café dat ik twee maanden geleden heb geopend in Arnhem.

  Like

  1. bibibeens schreef:

   Ik ga er vanuit dat dit een promotiefilmpje wordt. Natuurlijk gelden ook daarbij de tips uit de bovenstaande video. Wat ik je nog graag wil meegeven is om goed aan de Rosenblum-shots te denken. Dit zijn vijf shots die er voor zorgen dat je alles in je video hebt laten zien, namelijk:

   1. Een totaalshot: Bij jou kan dit een overzicht van je cafe van buitenaf zijn. Hierdoor krijgt de kijker meteen een idee van waar de video zich afspeelt.
   2. Mediumshot (dit is een shot van een persoon van de borst t/m het hoofd hoofd): In jouw geval kan je misschien een werknemer op deze manier in beeld brengen.
   3. Close-up van een handeling: Bij jou kan dit een het tappen van een biertje zijn of het snijden van eten.
   4. Close-up gezicht: Zorg er met dit shot bijvoorbeeld voor dat je een blije gast in beeld brengt.
   5. Over-shoulder: met dit shot kijk je als het ware over iemands schouder mee met wat diegene doet.

   Is het je nog niet helemaal duidelijk wat de Rosenblum-shots inhouden? Dan kan je ook nog dit filmpje bekijken voor verdere uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=ryCUeXLqjP4

   Ik hoop dat je iets aan mijn tips gehad hebt, Ik ben benieuwd naar het eindresultaat van je video!

   Like

 3. mike schreef:

  Heel erg bedankt voor deze tips! Je hebt mij zeker verder geholpen. Ik zal de link van mijn video doorsturen als deze af is.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s