Transparantie in de voedselindustrie

on

Om beter inzicht te krijgen in de kwaliteit van meel heeft de Meelunie de ‘Tellspec Foodscanner’ aangeschaft. Vandaag liet Frederik van Nieuwenhuijs mij met eigen ogen meekijken naar deze baanbrekende nieuwe techniek.

Kijk mee en bedenk wat er allemaal wel niet met deze techniek kan worden vastgelegd.

https://www.youtube.com/watch?v=Mxg6CN7Vjbs

 

0 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ruben Coelho schreef:

  Wat een toffe video, jammer dat er nog niet gescand kan worden naar pesticiden etc. .Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen op dit gebied! Het zou in elk geval kunnen bijdragen aan een stukje bewustwording over ons eten en hoe slecht het met de kwaliteit ervan gesteld is. Dat blijkt maar uit de vele voedselfraude-zaken …

 2. Ruben Coelho schreef:

  Wat een toffe video, jammer dat er nog niet gescand kan worden naar pesticiden etc. .Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen op dit gebied! Het zou in elk geval kunnen bijdragen aan een stukje bewustwording over ons eten en hoe slecht het met de kwaliteit ervan gesteld is. Dat blijkt maar uit de vele voedselfraude-zaken …

 3. gerannekiezebrink schreef:

  Hoi Ruben, het is inderdaad erg jammer dat de pesticiden nog niet gedetecteerd kunnen worden. Maar ik denk dat we binnen een aanzienlijke tijd de verbeterde versie van dit apparaat gaan zien. Transparantie in de voedselindustrie is een belangrijk onderwerp geworden sinds er zich steeds meer schandalen voor doen. Ik houd jullie hier op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

 4. gerannekiezebrink schreef:

  Hoi Ruben, het is inderdaad erg jammer dat de pesticiden nog niet gedetecteerd kunnen worden. Maar ik denk dat we binnen een aanzienlijke tijd de verbeterde versie van dit apparaat gaan zien. Transparantie in de voedselindustrie is een belangrijk onderwerp geworden sinds er zich steeds meer schandalen voor doen. Ik houd jullie hier op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.

 5. karinkuilboer schreef:

  Niet alleen voedselfraude is een goede toepassing, wat te denken van mensen met allergie voor noten of andere voedingsmiddelen? Ik ben ook heel erg benieuwd naar de ontwikkelingen rondom scanners die voedsel doorlichten. Zo gauw de scanners beter worden zal de keuringsdienst van waarde zou niet meer uitgezonden hoeven worden 🙂

 6. karinkuilboer schreef:

  Niet alleen voedselfraude is een goede toepassing, wat te denken van mensen met allergie voor noten of andere voedingsmiddelen? Ik ben ook heel erg benieuwd naar de ontwikkelingen rondom scanners die voedsel doorlichten. Zo gauw de scanners beter worden zal de keuringsdienst van waarde zou niet meer uitgezonden hoeven worden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *