Video Starters Guide – 4 redenen om video in te zetten voor jouw bedrijf.

on

Virals, vlogs, snaps, één van de online tools die de afgelopen jaren steeds populairder lijkt te worden is video. Technische ontwikkelingen en het succes van social media kanalen als Youtube en Snapchat maken het steeds makkelijker om aan de slag te gaan met deze veelzijdige tool en dat wordt massaal gedaan. Als bedrijf is er tegenwoordig bijna geen excuus om hier niet op in te spelen. Video is namelijk dé manier om een connectie met jouw doelgroep te maken en gezien te worden. Zonder is jouw content marketing strategie niet compleet en in dit artikel leg ik uit waarom.

Waarom videocontent?

Contentmarketing consultant Sonja Jefferson en Creatief Directeur Sharon Tanton benoemen in hun boek Valuable Content Marketing vier redenen waarom video een belangrijke speler in de content marketing strategie is:

 1. Dankzij video zorg je ervoor dat je gevonden wordt.
  Video is een goed hulpmiddel om bezoekers naar jouw website te trekken. Uit onderzoek van aimClear blijkt dat videoresultaten die op de zoekresultatenpagina van Google weergeven worden 41% meer kans hebben om aangeklikt te worden dan tekstresultaten. Een ander voordeel is dat videocontent ervoor zorgt dat jouw bezoekers – gemiddeld twee minuten langer –  op jouw website blijven. Dit is uitstekend voor de SEO van jouw website aangezien Google websites die langer bezocht worden hoger in zijn zoekresultaten plaatst.videocontent-serp

(Bron: Tubular Insights)

 1. Video zorgt ervoor dat mensen je leren kennen.

Een goede video kan het perfecte visitekaartje voor jouw bedrijf zijn. Video is namelijk een sterk middel om potentiële klanten te laten zien wie jij bent en waar jij voor staat. Bij sommige bedrijven is het voor de potentiële klant namelijk belangrijk dat zij alvast een goede indruk krijgen van degene met wie zij wellicht zullen werken, denk hier bijvoorbeeld aan een rijinstructeur of een scheidingsadvocaat. Met behulp van video geef je de kijker een goede eerste impressie en kun je goed laten zien wat zij van jou als bedrijf kunnen verwachten.

Om mensen bekend te maken met hun nieuwe concept – UberEATS – bracht het bedrijf Uber bijvoorbeeld de volgende video uit, waarin kort duidelijk werd gemaakt wat wij van UberEATS konden verwachten.

 1. Video is amuserend.

Mensen houden ervan om vermaakt te worden. Als bedrijf kun je hier slim op in spelen door een video uit te brengen die een lach op het gezicht van de kijker brengt. Want hoe leuker de kijker de video vindt, hoe groter de kans dat hij jouw video met een ander deelt. Dit draagt niet alleen bij aan de naamsbekendheid van jouw bedrijf, maar zorgt er ook voor dat jouw merk met iets leuks en positiefs wordt geassocieerd. Luchtvaartmaatschappij KLM deed het bijvoorbeeld op de volgende manier:

 1. Met video vertel je een verhaal.

Video is een geweldig middel om een verhaal mee te vertellen. Anders dan bijvoorbeeld een geschreven artikel of blog kun je met behulp van een goede video namelijk snel en op een interessante manier diep op een onderwerp ingaan. Een goed voorbeeld hiervan is de video dat het Schotse whiskymerk Johnnie Walker een aantal jaar geleden uitbracht. In deze video wordt op vlotte wijze het verhaal achter het merk verteld. Dit is een vrij uitgebreid verhaal, maar door de presentatie blijf je als kijker aandachtig luisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=MnSIp76CvUI

Het is dus duidelijk dat het inzetten van videocontent – wanneer het goed gedaan wordt – veel voordelen met zich kan meebrengen voor jouw bedrijf. Het inzetten van video’s hoeft niet ingewikkeld te zijn en hoeft ook zeker niet veel geld te kosten. Zelfs met een simpele how-to-filmpje kun je al veel bereiken. Voor jij voor jouw bedrijf aan de slag gaat met videocontent zijn er echter wel een aantal dingen waar over nagedacht moet worden, namelijk:

 • ‘Wat voor video wil ik maken?’
 • ‘Wie wil ik bereiken met mijn video?’
 • ‘Wat wil ik bereiken met mijn video?’
 • ‘Via welke kanalen wil ik mijn video’s delen?’

Eén voordeel van videocontent is dat de mogelijkheden oneindig zijn. Het minpunt hieraan is dan ook dat het moeilijk kan zijn om te kiezen wat voor soort video jij uiteindelijk voor gaat maken. Inzicht in wat en wie je wilt bereiken kan je helpen bij het kiezen van het soort video dat jij gaat maken. Wil jij jouw huidige klanten bijvoorbeeld laten zien hoe transparant  jij bent? Dan zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een vlog die laat zien hoe het er achter de schermen van jouw bedrijf aan toe gaat. Of wil jij potentiële klanten jouw expertise tonen? Wat dacht je dan van een video van één van de presentaties die jij voor jouw werk geeft.

Nadat je weet wat voor video je gaat maken en wie je ermee wilt bereiken wordt het tijd om na te denken over waar je deze mensen gaat bereiken. Doe onderzoek naar waar jouw doelgroep zich bevind. Kan je jouw video het best op Youtube plaatsen ? Of is het misschien beter om de doelgroep via Instagram te bereiken? Inzicht in de doelgroep is erg belangrijk bij het nadenken over de kanalen waar jij jouw video’s gaat plaatsen.

Zoals ik al zei, de mogelijkheden met video’s zijn eindeloos. Hoe jij hier uiteindelijk gebruik van maakt hangt af van jouw bedrijf, jouw doelgroep en jouw uiteindelijke doel. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat je er veel aandacht aan schenkt en een kwalitatieve video uitbrengt waarin jouw bedrijf goed naar voren komt. Veel succes!

Bronnen:

Tubular Insights. How To Get Your Videos Ranking In Universal Search Results: A Video SEO Study Opgehaald van http://tubularinsights.com/videos-ranking-universal-search-results-video-seo-study/

Jefferson, S. & Tanton, S. (2015). Valuable Content Marketing. Londen: Kogan Page Limited.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. jamievrolijk schreef:

  Super leerzaam artikel! Bedankt melissa!

  1. mkessemic schreef:

   Geen dank Jamie, als je na het lezen nog vragen hebt kun je die altijd achterlaten!

 2. jamievrolijk schreef:

  Super leerzaam artikel! Bedankt melissa!

  1. mkessemic schreef:

   Geen dank Jamie, als je na het lezen nog vragen hebt kun je die altijd achterlaten!

 3. Nathasha schreef:

  Leuk en informatief stuk! Videocontent? Ik zeg doen!

  1. mkessemic schreef:

   Ik ben blij dat ik jou heb kunnen overtuigen Nathasha!

 4. Nathasha schreef:

  Leuk en informatief stuk! Videocontent? Ik zeg doen!

  1. mkessemic schreef:

   Ik ben blij dat ik jou heb kunnen overtuigen Nathasha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *