De week van FOMO

on

 

Schermafbeelding 2016-01-25 om 00.14.02

De laatste week van januari staat bekend als de week van FOMO oftewel de ‘fear of missing out’. De meeste mensen herkennen het probleem misschien al bij zichzelf, maar veruit de meeste ook niet. Daarom is de week van FOMO in het leven geroepen. De laatste week van januari komt er elke dag een artikel online dat met FOMO te maken heeft. Zo kun je vandaag testen of jij überhaupt tekenen van FOMO hebt en de komende dagen staan columns en interviews gepland met mensen over dit onderwerp. Een veelzijdig onderwerp wat in de toekomst steeds belangrijker wordt want iedereen is steeds in de mogelijkheid om dingen te plaatsen en te delen. Nu rest dus eigenlijk nog steeds de belangrijkste vraag, lijd jij aan FOMO? Dat gaan we deze week uitvinden! Zien we je morgen terug op de website? Vul hieronder de quiz in om alvast een beginnetje te maken.

FOMO, oftewel de ‘fear of missing out’. Over het algemeen hebben we hier allemaal in kleine mate last van. Het zit in onze genen als mens: we willen er graag bij horen. We willen er toe doen en het liefst willen we dat alle mensen ons belangrijk en leuk vinden, hierdoor zijn we bang geworden om dingen te missen. Komt dit je bekend voor? Doe de vragenlijst en bekijk snel hoe erg jouw FOMO al is.

Het eerste wat ik doe als ik wakker word, is mijn telefoon pakken.

 1. Juist
 2. OnjuistAls er gesproken wordt over nieuws waar ik niks van weet, baal ik.
 1. Juist
 2. OnjuistTijdens het ontbijt, de lunch of het avondeten, zit ik bijna altijd op mijn telefoon. 
 3. Juist
 4. OnjuistAls ik niet word uitgenodigd voor een event, voel ik me verdrietig.
 1. Juist
 2. OnjuistAls ik foto’s zie van vrienden waar ik niet opsta, voel ik me buitengesloten. 
 3. Juist
 4. OnjuistIk vraag me weleens af of ik te veel met mijn telefoon bezig ben.
 1. Juist
 2. OnjuistIk vind het frustrerend als andere meer likes of vrienden/volgers hebben op Facebook of Instagram.
 1. Juist
 2. OnjuistAls ik op vakantie ben, wil ik alsnog weten waar iedereen mee bezig is.
 1. Juist
 2. OnjuistAls ik iets leuks aan het doen ben, heb ik de drang om dit met mijn vrienden online te delen.
 1. Juist
 2. OnjuistEr gaat bijna geen avond voorbij dat ik mijn laatste 10 minuten niet doorbreng met mijn telefoon.
 1. Juist
 2. Onjuist

Heb jij de test helemaal ingevuld en op alle vragen antwoord gegeven? Check dan hieronder snel hoe erg jou vorm van FOMO is. Valt het mee? Valt het tegen? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht. Vergeet niet om deze week dagelijks even terug te komen op de website van MIC Watching om de nieuwe artikelen in de week van FOMO te bekijken.

Heb jij 3 keer of minder ‘juist’ ingevuld, dan sta jij waarschijnlijk sterk in het leven. Jij trekt je niks aan wat anderen van je vinden en bent erg zeker van je zaak. Je moet wel oppassen dat je daar niet helemaal in doorslaat, want soms is het goed om de mening van anderen belangrijk te vinden.

Heb jij 4 tot 7 keer ‘juist’ ingevuld, dan ben je gemiddeld. In dit tijdperk is het normaal om social media normaal te vinden. We staan ermee op en we gaan ermee naar bed, dat is oké. Jij weet dat social media maar een virtuele wereld is en niet waar we écht leven. Het maakt je dagelijkse leven leuker, maar het bepaalt niet wie je bent

Heb jij 8 keer of meer ‘juist’ ingevuld, dan moet je jezelf afvragen of je misschien niet te veel in een bubbel leeft. Social media is een leuk, amuserend aspect in ons leven, maar daar moet het ook bij blijven. FoMo gaat vaak gepaard met eenzaamheid, depressies en stress. Ons social media gedrag wordt gecreëerd door een prikkel die ons vertelt weer even onze telefoon te checken. Belemmert je social media gedrag je meer dan je het liefst zou toegeven? Doe een cursus timemanagement op http://timemanagement.nl/cursus/ en kom dichter bij jezelf.

———

Ben jij al bekend met onze reporters? Leer Marit hier kennen, of Imme hier. Lees hier meer over Julia en over Sylvia hier of bekijk onze mannelijke reporters Roy hier en Leroy hier eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *