How To Be #instafamous

on

Onmisbaar! Dat is hoe Instagram het best omschreven kan worden binnen ons dagelijks leven. Een aantal jaar geleden maakte we kennis met Facebook, maar nu is Instagram een net zo belangrijk kanaal als Facebook geworden en kunnen we geen leven zonder meer voorstellen.
De laatste tijd valt het me op dat er steeds meer mensen meedoen aan de zelfverzonnen wedstrijd “Hoe kan ik de meeste volgers krijgen?”. Maar waarom willen we zo graag meer volgers en duizenden likes? Is het aandacht, erkenning of een soort persoonlijke marketing. Hoe dan ook.. voor alle liefhebbers, zijn hier een aantal tips hoe jij jouw Instagram kan uit laten groeien tot een ongekend succes. Op naar #instafamous.

1. Be Social

Bekende Instagrammers zoals Negin Mirsalehi en Lizzy Van Der Ligt maakte in het begin gebruik van heel veel mensen volgen die iets met mode hebben, waardoor zij door duizenden en inmiddels miljoenen modeliefhebbers werden terug gevolgd en hun volgersbestand zo uitbouwde. Maar daar heeft Instagram een stokje voor gestoken. Je kan maximaal 20 mensen per uur volgen en ontvolgen. Dus hoe ga je dan meer en sneller bekendheid creëren? Reageer en Like foto’s van potentiele volgers, zodat zij een kijkje op jouw profiel nemen en zien hoe leuk jij bent.

f2db8536203a17da7e107f491d4c1578

2. Binnenkijken

Dagelijks worden er miljoenen foto’s op Instagram geplaatst, waardoor je af en toe het gevoel hebt alsof iedereen fotograaf is, door al het moois wat je ziet. Maar lang niet altijd zijn het de mooiste foto’s die de meeste like’s krijgen, maar de foto’s die iets van iemands privéleven laten zien. Want eerlijk is eerlijk.. iedereen is nieuwsgierig naar iemand leven. Dus plaats zo nu en dan wat persoonlijke foto’s want dit vinden (toekomstige) je volgers interessant

3. Create your own Style

Als je zo nu en dan een leuke foto op Instagram plaatst, is de kans groot dat het een weer war aan stijlen en kleurgebruik wordt (ik ben er ook zo een). Maar als je echt snel veel volgers wilt krijgen, kies dan een typerende stijl.

4. Thanks to the Fans!

Waardeer de mensen die jou volgen. Deze mensen zien precies wat jou bezighoudt en waarderen het verhaal wat achter jouw foto’s schuilgaat. Laat zo nu en dan even zien dat je ze waardeert en like een foto of reageer eronder.

5. Hashtags everywhere

Veel mensen in mijn omgeving zijn allergisch voor hashtags en maken mensen die ze te veel gebruiken dan ook graag belachelijk. Maar eerlijk is eerlijk, er is geen betere manier om mensen met dezelfde interesses als jij, jouw profiel te laten ontdekken. Maar kijk wel uit. Gebruik hashtags die op jouw foto slaan en gebruik er geen duizend onder een foto, want tien is meer dan genoeg.

Nieuwsgierig naar mij Chaotic Instagram Life!?

Anouk Koolhoven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *