How to: 10 tips om van jouw webshop een succes te maken!

on

De online winkelmarkt is de laatste jaren sterk gegroeid en blijft voorlopig ook nog wel doorgroeien. De webshops schieten als paddenstoelen uit de grond en voor elke niche is er wel een online winkel. Dit betekent ook dat het steeds moeilijker wordt om op te vallen en succesvol te worden. Kijk hieronder voor 8 tips die je gaan helpen de concurrentie te verslaan!

Application_for_online_shoppers

 1. Wees uniek

Inmiddels hebben ruim 100.000 ondernemers een online webshop. Genoeg concurrentie, dus zorg er voor dat jouw webshop opvalt. Bedenk wat jouw webshop uniek maakt en op laat vallen. Laat dit ook weten aan de bezoekers; maak duidelijk waarom ze voor jouw webshop moeten kiezen in plaats van andere webshops. Denk niet alleen aan assortiment, maar ook bijvoorbeeld aan design of klantenservice.

 1. SEO SEO SEO

Je webshop kan dan wel zo uniek zijn, maar als hij niet vindbaar is zal niemand hierachter komen. Zoekmachine-optimalisatie is één van de belangrijkste dingen voor je webshop, want; hoe hoger je in Google staat, hoe meer bezoekers je trekt. Zorg ervoor dat je de zoekwoorden zo veel mogelijk plaatst op de website (zonder dat het onnatuurlijk wordt).

 1. Klantenservice

Als mensen uiteindelijk een aankopen doen bij je webshop, is het belangrijk dat ze ook tevreden zijn (en blijven). Zorg ervoor dat het duidelijk is waar ze vragen kunnen stellen en beantwoord deze vragen ook snel, los foutjes snel en netjes op en geef zo nu en dan iets extra’s (kortingen, testers, etc.). Kortom; geef aandacht aan de klant en stel de klant voorop, zodat ze tevreden zijn. Dit leidt dan weer tot goede mond-tot-mond reclame.

 1. Google Analytics

Dit is dé tool om jouw webshop te analyseren. Dankzij Google Analytics krijg je inzicht in het gedrag van je bezoekers en kan je je conversie meten. Waar zitten de knelpunten van de webshop? Wat zijn de belangrijkste landingpagina’s? Waar verlaten de meeste mensen de webshop? Allemaal hele belangrijke dingen om te weten, zodat je jouw webshop kan verbeteren.

 1. Overzichtelijk

Niks is irritanter dan een onoverzichtelijke webshop. Zorg ervoor dat je webshop overzichtelijk is en daardoor ook rust uitstraalt. Bezoekers willen zo snel mogelijk kunnen vinden wat ze zoeken, anders verlaten ze de webshop weer binnen een paar seconde. Plaats alleen de content die echt relevant is op de pagina.

 1. Design

Net zoals bij een product, is het belangrijk om je webshop zo mooi mogelijk te verpakken. Het is de eerste indruk die je potentiële klant krijgt van jouw webshop en producten. Het design bepaalt de sfeer en de feeling van je webshop en zal heeft een grote invloed op het aantrekken van klanten. Pas je design aan op je doelgroep (denk aan typografie, kleurgebruik, indeling etc.)

 1. Call-to-actions

Call-to-actions zijn opvallende knoppen of links die ervoor zorgen dat de klant actie onderneemt, bijvoorbeeld knoppen met ‘plaats in winkelmandje’ of ‘Quick view’. Als je wilt dat een klant bij een bepaalde pagina actie onderneemt, is het slim om op die pagina een goede call-to-action te plaatsen. Plaats niet teveel opvallende call-to-actions, maximaal één per pagina, anders kan het irritant gaan worden.

 1. Samenwerken

Je bent nooit alleen in de digitale wereld, vergeet dat niet bij het promoten van je webshop. Vaak kunnen samenwerkingen met anderen voor beide voordelig uitpakken. Werk bijvoorbeeld samen met andere bedrijven, die segmenten van je webshop kunnen oppakken waar jij minder goed in bent (uitbesteden). Of werk samen met bloggers, die bijvoorbeeld branded content over jouw producten kunnen plaatsen.

Bronnen: Webdesign Tilburg, kg, Conversiepartners

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Duidelijk geschreven artikel! Leuk om te lezen. Moest lachen om de SEO SEO SEO 😉

 2. Duidelijk geschreven artikel! Leuk om te lezen. Moest lachen om de SEO SEO SEO 😉

 3. juliavanderlingen schreef:

  Hey Kim! Wat een interessant en vooral duidelijk geschreven artikel. Je hebt gelijk over SEO 🙂 Ik heb hier zeker wat aan, thanks!

  1. cheungk schreef:

   Hee Julia, leuk dat je het interessant vind!

 4. juliavanderlingen schreef:

  Hey Kim! Wat een interessant en vooral duidelijk geschreven artikel. Je hebt gelijk over SEO 🙂 Ik heb hier zeker wat aan, thanks!

  1. cheungk schreef:

   Hee Julia, leuk dat je het interessant vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *