De 7 meest bizarre virtual reality – games

on

Vitrual Reality Games

 

Natuurlijk is virtual reality gewoon leuk. Denk bijvoorbeeld aan een ritje in een achtbaan, waarin je het gevoel hebt dat je uit de bocht vliegt. Of dat je opeens midden in de avonturen van James Bond bent beland. Virtual reality wordt op steeds meer bizarre manieren ingezet, zoals het herbeleven van bijvoorbeeld 9/11 of het aangenamer maken van het leven van een legkip. De meest bizarre virtual reality- games kan je hier lezen. Lijkt het jou wat?

  1. 9/11 Helemaal bovenaan één van de Twin Towers zitten, terwijl het vliegtuig het gebouw in vliegt. Je kan nergens heen. Wat een nachtmerrie moet dat geweest zijn. Toch zijn er mensen die dit eens willen beleven. Daarom is er nu een game dat heet ‘864 Studios’. De makers benadrukte overigens wel dat de game niet sensatiegericht is maar puur om de ervaring mee te maken. Je moet het maar willen, zullen we maar zeggen. Mocht je het nou toch wel erg interessant lijken kijk dan hiervrg1.1
  1. Funda Hoe irritant is het als de foto’s op Funda er zo mooi uitzien en het uiteindelijk een vervallen achterstands flat blijkt te zijn? Daar heeft Funda een oplossing voor bedacht. Met virtual reality app van Funda kan je door jouw lievelingswijk lopen en zien welke huizen er te koop staan en hoe ze er van binnen uitzien.Vrg2
  1. Anorexia Anorexia is voor veel mensen onbegrijpelijk. Waarom zou je, je zelf uithongeren? Eet gewoon wat! Maar het blijkt toch wat complexer te liggen voor deze persoon. Daarom kunnen mensen nu met de virtual reality-film zich meer inleven in de persoon met anorexia.vrg3
  1. Kippen Wist je dat virtual reality zelf het leven van een legkip aangenamer kan maken? Veel mensen liggen er wakker van. Kippen die opgepropt in een schuur staan en als enige levensdoel het leggen van eieren hebben. Met de virtual reality-bril op een kip z’n kop, lijkt het opeens alsof ze in een grote weideveld staan met hun andere beste virtuele kippen-vrienden.Vitrual Reality Games
  1. Syrië- ontwikkelaars willen ook inhaken op de actualiteit. En daar is deze game een perfect voorbeeld van. Wat is er nou eigenlijk allemaal aan de hand in Syrië? Wat is nou precies het conflict? En waarom vluchten er zoveel mensen vandaan? Deze virtual reality- game neemt je mee naar Syrië en leert je wat er zich nou allemaal afspeelt.vrg4
  2. Evacuaties Wanneer je in het vliegtuig zit zie altijd wel handleidingen met ‘vluchtplan’. Maarja, wie weet er nou echt precies wat je in zo’n situatie moet doen? Deze virtual reality-game zorgt ervoor dat mensen getraind zijn in dit soort situaties. Een ramp wordt nagespeeld in de game, zodat mensen virtual moeten vluchten. Virtual reality kan dus misschien zelf levens redden.vrg5
  1. Ziekenhuis Tot slot, misschien wel mooiste game. Kinderen die maandenlang in kil ziekenhuis moeten liggen die door virtual reality toch een beetje thuis kunnen zijn. Met de virtual reality- bril waant hij zich eventjes in de woonkamer van zijn ouders, waar zijn broertjes en zusjes pepernoten aan het bakken zijn.vrg6

 

 

Gemaakt door; Anouk Verburg , Anouk Koolhoven, Lisa, Esmee, Felicia en Sharon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *