10 redenen waarom jij Internet of Things niet aan je voorbij kan laten gaan

on

Voor degene die nog niet op de hoogte is van Internet of Things: Internet of Things is het netwerk van fysieke objecten die ingebouwde technologie bevatten om te communiceren, voelen of interacteren met interne of externe omgeving. Niet elk bedrijf heeft producten of diensten waarvoor Internet of Things beschikbaar is. Maar uiteindelijk kunnen bedrijven en de gewone consument niet zonder door de informatie die beschikbaar komt door Internet of Things. Daarom hierbij 10 redenen waarom jij Internet of Things niet aan je voorbij kan laten gaan.

11. Als je dit toepast, dan word je rijk!
Naast dat er bijzondere producten door ‘Internet of Things’ zijn, komen er ook nieuwe verdienmodellen bij waarop ingespeeld kan worden. Bedrijven hebben namelijk de mogelijkheid om de klant niet meer voor het product te laten betalen, maar voor de dienst dat het product verleent. Neem bijvoorbeeld Philips. Zij verkopen niet alleen lampen, maar ook licht. Men kan betalen voor de hoeveelheid licht dat men wil. Vervolgens zorgt Philips voor de installatie en het onderhoud. Op deze manier komt er een extra verdienmodel bij naast het huidige verdienmodel, waarin de klant de keus heeft hoe zij voor het product of dienst willen betalen.


2. Binnen no time heb j2ij zo een healthy lifestyle!
Geen last meer van voedselverspilling dankzij ‘Internet of Things’. Sensoren in je koelkast zullen in de toekomst precies weten welke producten je nog bezit. Tevens laten deze sensoren weten welke producten bijna over de datum zijn en je dus moet opeten. Om je hierbij te helpen, zal je koelkast je recepten toesturen waarin de door jou gekochte producten worden gebruikt. De medische sensoren die zich in ons lichaam zullen bevinden, zullen ons er daarnaast op wijzen welke vitaminen en mineralen we binnen hebben gekregen. Op basis van deze informatie zullen sensoren in onze auto’s bepalen of het beter is om de fiets te pakken in plaats van de auto. Handig vind je niet?


3. Zo red je het leven van je oma!3.

‘Internet of Things’ kan ons helpen een hartaanval te voorkomen. Door een armband te dragen die kan voelen wanneer je hartslag omhoog gaat en je bloeddruk kan meten, kun je jezelf een hoop ellende besparen. De armband zorgt er met schokken voor dat je wakker wordt. Op je smartphone kan je je eigen medische data vinden die je armband heeft gevonden. Terwijl je dit aan het lezen bent, heeft je armband jouw persoonlijke gegevens al doorgestuurd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De doktoren zijn al voorbereid op je komst voordat je het ziekenhuis überhaupt hebt betreden en kunnen een ambulance naar je toesturen. Dit allemaal door een aantal sensoren die met elkaar verbonden zijn en daardoor met elkaar kunnen communiceren.

                                                                                       

4. Zo beleef je zonder zorgen je oude dag!4
De thuiszorg kampt al jaren met een tekort aan arbeidskrachten. Door ‘Internet of Things’ zijn er mogelijkheden om dit tekort op te lossen. Zorgverleners kunnen bijvoorbeeld met behulp van augmented reality beelden versturen naar bijvoorbeeld een huisarts. Sensoren kunnen hierbij waarschuwen wanneer er zich een afwijking voordoet in het patroon van oudere patiënten. Neem bijvoorbeeld de blindegeleidestok, waarbij een GPS goed van pas kan komen. Of een bewaardoos die aan een patiënt meldt wanneer de medicatie genomen moet worden. Deze toevoegingen zijn niet revolutionair, maar wel een oplossing voor het verbeteren van de kwaliteit van de zorg. Het is dus eigenlijk een verbetering van de kwaliteit van ons leven.


5. Zonder te vliegen de lucht in!
Drones worden steeds eenvoudiger te bedienen en ook steeds intelligenter. Er is nu een nieuwe drone op de markt gekomen, de FlyBi, welke een virtual reality toepassing heeft. Deze drone wordt namelijk geleverd met een virtual reality-bril en er zi5t een 1080p camera op. Naast het opnemen van een video kun je ook live meekijken. Door een wifi-verbinding worden de beelden die de drone filmt rechtstreeks naar de virtual reality-bril gestreamd, waardoor je dus op hetzelfde moment kan zien wat de drone filmt. De FlyBi beschikt ook over sensoren die obstakels kan ontwijken, wat noodzakelijk is wanneer je per ongeluk net de andere kant op gaat met je virtual reality-bril. Tot slot heeft de drone ook een bijgeleverde applicatie waarmee je de route van de drone kan plannen, er beelden op kunt bekijken en foto’s en video’s kunt schieten.

 

                                                                                        6. Op deze manier raak jij nooit meer je pasjes kwijt!
Met in-body sensors is dit mogelijk! Dit klink6t nog een beetje eng, maar het gaat niet lang meer duren voordat we een chip in ons lichaam krijgen die vol staat met persoonlijke informatie. Deze chip is draadloos verbonden met alles om je heen. Hierdoor kun je met een eenvoudige zwaai deuren op
enen. Nooit meer je sleutelbos kwijtraken dus! Op dit moment kun je al eenvoudig betalen met je smartphone, maar straks zou dit ook met je hand kunnen. Hoe gek klinkt dat? Deze revolutionaire verandering zou ons leven aangenamer kunnen maken, maar klinkt voor veel mensen nog niet als muziek in de oren.

7
7. Maak van je huis een ondoordringbaar fort
Ben je soms bang dat er bij jou wordt ingebroken? En wil je dat je huis veiliger wordt? Door ‘Internet of Things’ is alles nu een stuk makkelijker te volgen en te achterhalen. Er zijn al veel mensen die camera’s in en rond het huis hebben hangen, maar er was nog geen mogelijkheid om ze live te kunnen bekijken, waar je ook bent. Tot nu! First Alert SmartBrigde is een beveiligingssysteem waarbij je je huis de hele dag in de gaten kan houden. Hoe geweldig is dat! Via je telefoon, computer of tablet kan je live de beelden van je huis volgen. Je hoeft hiervoor geen held te zijn op het gebied van ICT. Iedereen kan het gemakkelijk aansluiten.

 

 

8.  Zeg je afstandsbedien8ing maar gedag!
Smart televisie, de meeste van jullie kennen het wel. Maar veel mensen denken dat het alleen maar internet is op je televisie. Het is echter meer dan dat. Een smart televisie kan namelijk meedenken met de gebruiker en zelf nadenken. Wat maakt een internetaansluiting op je televisie nou precies mogelijk? Ten eerste kan een smart televisie dankzij een internetaansluiting relevante aanbevelingen doen op basis van jouw geschiedenis op de televisie. Daarnaast is het fijn dat een smart televisie het mogelijk maakt om van een afstand bediend te worden. Dit kan door middel van je smartphone of tablet. Een derde mogelijkheid is het draadloos bestanden delen met je televisie. Super handig en makkelijk als je bijvoorbeeld een filmpje hebt gemaakt en die op je televisie wil bekijken. Als laatste kan je met een smart televisie series kijken, terwijl je ondertussen even iets wil opzoeken op internet op je televisie. Dat wordt het ook wel dual view Je ziet de serie onderin beeld nog doorspelen terwijl je op het wereldwijde web surft.


9. Geen handschoen meer tegen de kou, maar een digitale handschoen9
Een dikke handschoen tegen de kou is zo passé, want wat nou als je een handschoen kan gebruiken om barcodes te scannen, het aantal volt te meten van een bepaald apparaat of om je te waarschuwen voor hete motoren? Deze gegevens slaat de handschoen op en de data kan je dan weer overzetten op je computer. Handig toch? Zo hoef je nooit meer allemaal verschillende apparaten te kopen die jou alleen kunnen helpen bij een bepaald onderdeel. De handschoen kan het namelijk allemaal! Waar handschoenen toch niet allemaal goed voor kunnen zijn…

 

10. Het is de toekomst!10
Gartner, ’s werelds toonaangevende IT-onderzoeks- en adviesbureau bedrijf, voorspelt dat het aantal Internet of Things-apparaten zal groeien naar 26 miljard stuks in 2020 vergeleken met 7,3 miljard in 2013. ‘Internet of Things’ is al aan het groeien door de bedrijven die steeds meer apparaten verbeteren of maken. Het is heel toegankelijk om bestaande apparaten aan te passen, waardoor ze de mogelijkheid hebben om te communiceren met hun externe omgeving. Daarnaast blijkt uit onderzoek van de studie Economist Intelligence Unit dat maar liefst 96% van de managers van het MKB en van de grote bedrijven verwacht binnen nu en drie jaar ‘Internet of Things’ te implementeren. Dus waar wacht je nog op?


Wat vind jij van deze technologie? Denk jij ook dat dit de toekomst wordt? Deel jouw ideeën over Internet of Things met ons door een reactie onder dit artikel te plaatsen!

Wil je nog meer informatie over Internet of Things en weten wat het precies inhoudt? Ga dan naar MICtrendwatchers op YouTube! Er wordt onder andere aan de hand van illustraties uitgelegd hoe Internet of Things precies werkt. Daarnaast blijf je gelijk up-to-date van alle digitale trends! 


Bronnen:

Benson HouglandFirst Alert SmartBridge HDRob BlaauboerGert Hans BerghuisGartner persberichtInternet op tvMake It Wearable FinalistsF. SchultzGermenVrexpert.


 

De auteurs:
Maaike van de Beek
Maartje Dekker
Jessica Scholten
Shannen Versteeg
Mark de Vries
Lisa Zonderop

4 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *