Hoe je kunt doen alsof je interessant bent

on

calvin_miljard

Medialeerlingen kennen het allemaal wel. We gaan (bijna allemaal) naar colleges, lezen (bijna allemaal) boeken over media en zijn (bijna allemaal) gemotiveerd om te werken voor onze toekomst. Toch kan het lastig zijn om bijvoorbeeld stages te vinden of te connecten met mensen die al meer in het vak zitten. Dit komt vaak door gebrek aan kennis en ervaring. Tuurlijk weten wij als mediastudenten echt wel waar we het over hebben, maar hier zijn 10 tips om het nog net even beter te doen.

 1. Nummer één: weet waar je naartoe gaat. Als jij een borrel of event hebt, weet dan ook waar het voor staat en waarvoor het bedoeld is. Weet wie er zijn, weet met wie je praat en weet wat voor dingen je kunt vertellen en wat niet. Je kunt niet bij het ene PR-bureau over de concurrent beginnen bijvoorbeeld.

gndZ8vW

 1. Zelfvertrouwen is de key. Cliché, maar waar. Geef dus een stevige hand en praat duidelijk. Als je meer zelfvertrouwen hebt en mensen hierin geloven, dan heb je de halve wereld. Stel je voor met je voor- en achternaam om interessant over te komen. Jij bent ook een mens met kwaliteiten en houd jezelf voor dat degene tegenover je, niks meer of minder is dan jijzelf. Zij zijn ook maar mensen.

tumblr_ny9fqc8NMU1tq4of6o1_500

 1. Vertel wat je doet en vertel dit met trots. Wees overtuigend en laat merken dat het dichtbij je interesses ligt. Dit maakt je een betere kandidaat voor een eventuele samenwerking in de toekomst.
 1. Vertel waar je naartoe wilt. Wat zijn jouw dromen en doelen en wat wil je doen om dit te bereiken. Weet waar je voor staat en laat dit ook zien.

13cd0465a16b2dd62672b6c80cd6145c

 1. Laat weten wat je al gedaan hebt. Wees vooral niet bescheiden, maar ga niet opscheppen. Door te laten zien dat je je niet beter voelt dan anderen, ontwikkel je respect en gunnen anderen jou meer dan ze zullen doen bij iemand die zogenaamd alles al op een rijtje heeft.

tumblr_inline_nilh0lYAPO1sncbhj

 1. Probeer in een gesprek een gespreksonderwerp aan te gaan waar je veel van weet. Lukt dit niet en weet je eigenlijk niets over het onderwerp, zeg dan: ‘’Ik heb me hier nog niet genoeg in verdiept om hier een mening over te kunnen hebben.’’

tumblr_m7u808Rx3l1qeysf2o1_r1_500

 1. Maak jezelf uniek. Je bent niet zoals ieder ander. Zorg dat je iets hebt, wat jou typeert als persoon. Een bepaald soort kledingstijl of een accessoire wat bij je past. Overdrijf niet, je moet je wel comfortabel blijven voelen. Het allerbelangrijkste is namelijk dat je er verzorgd uitziet.

a7

 1. Toon zelf ook interesse. Een beetje slijmen is altijd oké, ieder mens wordt graag bewonderd. Het nodig hebben van een teiltje daarentegen, is natuurlijk niet de bedoeling.
 1. Denk eens na of jij jezelf zou inhuren. Bekijk je eigen houding objectief en denk na over hoe anderen jou zien. Bekijk je cv en haal dingen die niet van toepassing zijn eruit. Less is more, sometimes.

tumblr_ljsxb9Z1Lt1qzcnljo1_r1_500.gif

 1. De laatste tip die ik je wil meegeven, is: keep your friends close, but keep your enemies closer. Je weet nooit wie je in de toekomst nog tegen het lijf gaat lopen.

awkward-season-3-gifs-2

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. royboere92 schreef:

  Hi Imme, mag ik misschien vragen wat nummer 11 dan zou zijn? 🙂

 2. royboere92 schreef:

  Hi Imme, mag ik misschien vragen wat nummer 11 dan zou zijn? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *