Hoe Google proof ben jij voor je sollicitatie?

on

We moeten er allemaal aan gaan geloven; solliciteren. Of het nou voor een stagebedrijf is of voor onze droombaan, we komen er niet onderuit. En hoe zenuwachtig we ook voor het gesprek zijn, we krijgen maar één kans om een eerste indruk te maken. Maar wat nou als die eerste indruk van jou al op internet staat? Wat nou als jou toekomstige werkgever al jou social media accounts is afgestruind en jou half dronken foto’s op Bali nog openbaar staan op de Facebook-pagina van jou vriendin? Geen zorgen, bekijk dit filmpje en jij kan zorgeloos gaan solliciteren!

 

Bronnen:
DutchCowgirls – http://bit.ly/1PJhFGJ 
Joop – http://bit.ly/1LIsR1a 
Jurofoon – http://bit.ly/1QXZj2Y 
Personeelsnet – http://bit.ly/1QXZoUp 

 

 

 

20 reacties Voeg uw reactie toe

 1. rebeccabloemzaad schreef:

  Dit blijft een interessant onderwerp. Om de reden dat mijn toekomstige werkgever me wellicht gaat opzoeken, heb ik (volgens mij) al mijn social media accounts op privé gezet.

  1. demisamiramic schreef:

   Ja same here Rebecca! Maar het internet weet en onthoudt meer dan je denkt (en misschien zou hopen). Ooit een ‘niet zo Google proof’ blunder gemaakt?

   1. rebeccabloemzaad schreef:

    Nóg nooit (knocks on wood) …

   2. rebeccabloemzaad schreef:

    Heb jij dat zelf wel een keer ervaren? 🙂

 2. rebeccabloemzaad schreef:

  Dit blijft een interessant onderwerp. Om de reden dat mijn toekomstige werkgever me wellicht gaat opzoeken, heb ik (volgens mij) al mijn social media accounts op privé gezet.

  1. demisamiramic schreef:

   Ja same here Rebecca! Maar het internet weet en onthoudt meer dan je denkt (en misschien zou hopen). Ooit een ‘niet zo Google proof’ blunder gemaakt?

   1. rebeccabloemzaad schreef:

    Nóg nooit (knocks on wood) …

   2. rebeccabloemzaad schreef:

    Heb jij dat zelf wel een keer ervaren? 🙂

 3. Marit Metselaar schreef:

  Je leest en hoort hier zoveel over hè, goed dat je het aankaart! Ik denk dat ik het ergens ook naïef vind als jij als werknemer op social media iets negatiefs iets zegt over een werkgever, ik bedoel je kan toch zelf ook wel begrijpen dat iemand dat zo kan opzoeken 🙂

  1. demisamiramic schreef:

   Klopt wat je zegt, het is in dat geval ook eerder een kwestie van ‘erom vragen’ dan puur je mening uiten.

 4. Marit Metselaar schreef:

  Je leest en hoort hier zoveel over hè, goed dat je het aankaart! Ik denk dat ik het ergens ook naïef vind als jij als werknemer op social media iets negatiefs iets zegt over een werkgever, ik bedoel je kan toch zelf ook wel begrijpen dat iemand dat zo kan opzoeken 🙂

  1. demisamiramic schreef:

   Klopt wat je zegt, het is in dat geval ook eerder een kwestie van ‘erom vragen’ dan puur je mening uiten.

 5. demisamiramic schreef:

  Nee Rebecca, ik heb dat gelukkig nog nooit ervaren (also knocks on wood, nearly smashing it). Maar mocht ik ooit vriendjes worden op Facebook met mijn toekomstige collega’s, dan zou ik mijn huidige fotoalbum op Facebook wel even refreshen, denk ik. Óf gewoon een nieuw account aanmaken!

 6. demisamiramic schreef:

  Nee Rebecca, ik heb dat gelukkig nog nooit ervaren (also knocks on wood, nearly smashing it). Maar mocht ik ooit vriendjes worden op Facebook met mijn toekomstige collega’s, dan zou ik mijn huidige fotoalbum op Facebook wel even refreshen, denk ik. Óf gewoon een nieuw account aanmaken!

 7. brittracke schreef:

  Wat een interessant filmpje Demi! Dit is niet vaak iets waar je bij stil staat, maar eigenlijk wel zou moeten.

 8. brittracke schreef:

  Wat een interessant filmpje Demi! Dit is niet vaak iets waar je bij stil staat, maar eigenlijk wel zou moeten.

 9. brittracke schreef:

  Dit is op MICwatching.nl herblogden reageerde:
  Wat een interessant artikel!

 10. brittracke schreef:

  Dit is op MICwatching.nl herblogden reageerde:
  Wat een interessant artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *