8 redenen om Hootsuite te gebruiken

De vele verschillende social media laten soms je hoofd duizelen, daarom is er nu een handig programma waarmee je alles overzichtelijk hebt op één pagina. Erg handig voor een aanstormend mediaprofessional.  Hier zijn 8 redenen om Hootsuite te gebruiken.

  1. Ten eerste is HootsuHootsuite-blog-imageite een programma of app dat je niet hoeft te downloaden. Het is webgebaseerd, dus je hoeft niet te wachten totdat het geladen is. Je hoeft enkel naar de site te gaan en je kunt aan de slag.
  1. Zoals ik al zei is het mogelijk om alle verschillende social media kanalen op één pagina overzichtelijk voor je te hebben. Dit kan je compleet instellen naar eigen wens door colommen toe te voegen. Zo kan je een aparte kolom maken voor je berichten, maar ook je tweets of bijvoorbeeld voor een specifieke zoekterm waarvan je op de hoogte wilt blijven.
  1. Het is ook mogelijk om meerdere accounts van hetzelfde social media platform te hebben, zoals bijvoorbeeld twee Twitter accounts. Daarnaast is het ook mogelijk om één bericht via beide accounts tegelijk te versturen.
  1. Dit geldt niet alleen voor twee Twitter accounts. Je kan net zo gemakkelijk een bericht versturen dat tegelijkertijd op al je social media kanalen te lezen zal zijn, dus ook Facebook en LinkedIn.
  1. Ook houdt Hootsuite statistieken voor je bij. Je kan precies zien welk van je berichten bekeken worden en hoevaak. Dit zorgt ervoor dat je beter inzicht krijgt in wat je volgers interessant vinden en op welke trend je dus in moet spelen.
  1. Hootlet is een plugin die je kunt gebruiken wanneer je interessante content tegen komt en wilt delen. Deze plugin verzorgt een extra functie in je bookmark toolbar waar je op kunt klikken. Hierdoor deel je de interessante content via je social media kanalen.
  1. Je kan met behulp van de functie ‘Schedule for later’ berichten inplannen die je later op de dag of avont wil posten. Erg handig als je van tevoren weet dat je druk bent maar een bepaalde doelgroep wil bereiken waarvan je verwacht dat ze op een ander tijdstip online zijn dan jij. Ook kan je nog aanpassingen maken aan je bericht in de tussentijd. Je hebt dus genoeg tijd om je bericht te optimaliseren.
  1. Ten slotte heeft Hootsuite een app voor zowel android als apple. Dit houdt in dat je ten aller tijden gebruik kunt maken van één enkel programma waarmee je al je social media kanalen kunt beheren.

Kortom, Hootsuite maakt het beheren van je social media kanalen erg makkelijk en bespaart je een hoop tijd. ideaal voor zowel privé als werk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s