Een snellere WordPress website? Zo bereik je dat!

Bijna iedere website die je ziet is gemaakt met WordPress, het is het meest gebruikte content managementsysteem. Alleen kan het nog wel eens zijn dat je site niet snel genoeg laad zoals jij dat het liefst wilt. Een snellere website leidt tot meer conversie, betere gebruikservaring, een lagere bounce rate en een hogere kwaliteitsbeoordeling van Google. Dus het is van groot belang dat je website optimaal werkt en laad. Eèn seconde snellere laadtijd kan al veel positieve effecten hebben.

Schermafbeelding 2015-10-05 om 19.57.36
Meet de laadsnelheid van je website

Als eerste is het handig om te kijken hoe snel je website eigenlijk laadt. Hiervoor is er een hele handige tool, namelijk die van Google: Google Page Speed Insights. Kopieer de link van je website en laat Google Page Speed Insights je website analyseren. Het geeft je een cijfer op het gebied van snelheid en van de gebruikerservaring plus feedback en verbeterpunten. Voor zowel mobiel als desktop wordt er een analyse van je website gemaakt.

Nu je een mooie nulmeting hebt van de snelheid van je website kan er gekeken worden wat er verbeterd moet worden.

Kies je themes zorgvuldig

WordPress werkt met themes, ze hebben ze in vele soorten. Je hebt de eenvoudige themes die snel werken en de uitgebreidere themes met veel verschillende features die de snelheid omlaag halen. Twijfel je tussen thema’s dan kun je de themes testen in Google Page Speed Insights en kijken welke er sneller laadt.

Comprimeer en optimaliseer afbeeldingen

Gemiddeld bestaat een website voor 75 procent uit beeld. Vaak zijn dit grote en zware bestanden omdat ze rechtstreeks uit Photoshop komen. Deze grote bestanden zorgen voor een langere laadtijd. Veel afbeeldingen hebben grote afmetingen en worden verkleind via html/css zodat deze in de lay-out van je website passen wat leidt tot extra laadtijd. Dit kan worden voorkomen door de juiste afmetingen te gebruiken en bestanden te comprimeren.

Gebruik een WordPress Cache Plugin

Een belangrijke methode om je site te optimaliseren is de WordPress cache plugin. Je cache is je ‘noodvoorraad’ van je website. Als bezoeker A de homepage opvraagt wordt deze ‘gecached’, elke volgende bezoeker die een identieke request doet wordt deze request uit de cache opgehaald. Hierdoor hoeft de server niet telkens opnieuw alles te berekenen en laden, dat ten koste gaat van de snelheid. Een tool hiervoor is de WP Super Cache.

Beperk javascript, html en css

Voor een template worden vaak verschillende bibliotheken gebruikt (dit gebeurd als je een pagina oproept waar javascript, css of html wordt gebruikt). Heel vaak worden deze bestanden geladen terwijl dat helemaal niet nodig is op een pagina. Probeer de bestanden alleen te laden waar het ook echt nodig is. Vermijd ook overbodige bytes, verwijder extra spaties, inspringing en regeleinden.


Mijn vorige artikel kan je hier lezen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s