5 tips voor meer volgers op Instagram

on

Instagram is helemaal hip. Heinstat social media-platform dat 400 miljoen gebruikers heeft, is vooral erg populair onder de jongeren. Hoe meer volgers en likes, hoe populairder en opvallender je op social media bent. Maar hoe val jij op tussen deze vele gebruikers en belangrijker; hoe krijg je dan die vele likes en volgers? Hieronder tips!

Gebruik hashtags
Hashtags toevoegen is toch wel de beste manier om meer volgers te krijgen. De gebruikers zoeken via hashtags naar foto’s van een bepaald onderwerp en komen zo bij jouw post terecht. Dan is de kans groot dat zij jouw foto’s liken en je gaan volgen. Het wordt aangeraden om populaire hashtags te gebruiken, omdat deze veel likes en volgers opleveren. Zelfbedachte hashtags doen het daarom minder goed.

Volg gelijksoortige accounts
Instagram is een community. Wil je meer volgers? Dan moet je deelnemen aan deze community. Om meer volgers te krijgen moet je dan ook gelijksoortige accounts volgen. Ben jij een vlogger? Volg dan de bekende vloggers, in de hoop dat zij jou ook opmerken en eventueel gaan volgen.

Wees gul in het geven van vind-ik-leuks en reacties
Door te communiceren met je community zorg je voor nieuwe volgers. Je moet de tijd nemen om vind-ik-leuks en reacties te geven naar de mensen die je interesseert. De kans is groot dat diegene dit ook bij jou doet. Andere gebruikers zien zo ook je naam of reactie tussen foto’s staan en dit levert weer volgers en likes op.

Koppel andere social mediakanalen aan Instagram
Je kunt je foto’s koppelen aan andere social mediakanalen. Bijvoorbeeld via Facebook of Twitter. Door de foto’s te koppelen krijg je dus een groter publiek naar je account toe en valt je account meer op.

Schrijf een bio
Op Instagram kun je ook een korte biografie over jezelf schrijven. Het is een belangrijk on
derdeel, omdat je mensen op een makkelijke en eenvoudige manier kunt laten zien wie je bent. Ook kun je verwijzen naar andere kanalen, zoals een blog of dingen die jij interessant vindt. Zo creëer je een beeld over jezelf.

Heb jij iets aan deze tips? En of heb jij zelf nog bruikbare tips? Laat het dan weten in een reactie hieronder.

0 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Lu Luong schreef:

    Ik heb laatst een opmerking gekregen over hoe inactief ik ben op Instagram. Dus ik zal deze tips zeker meenemen!

  2. Lu Luong schreef:

    Ik heb laatst een opmerking gekregen over hoe inactief ik ben op Instagram. Dus ik zal deze tips zeker meenemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *