YouTube, de lift naar een zangcarrière

YouTube staat er vol mee: jongens, meisjes, mannen en vrouwen die hun talent met de wereld willen delen. Ook de Engelse R&B-band MiC LOWRY waagde op deze manier een poging tot roem. Met hun covers bereikten de jonge zangers honderdduizenden views en werd hun YouTube avontuur een groot succes. De groep heeft tegenwoordig een officieel VEVO kanaal en brengt hierop eigen muziek uit. De grote vraag is dan natuurlijk: hoe is het hen gelukt om op te vallen tussen al die fame-seekers op YouTube?

mic lowry
Bron: Instagram

Wat was jullie doel toen jullie besloten filmpjes te plaatsen op YouTube?

“Iedereen die zingt op YouTube heeft natuurlijk wel de droom om uiteindelijk bekendheid te creëren. We zouden liegen als we zouden zeggen dat dit niet voor ons gold. Je gaat er alleen niet meteen van uit dat het ook daadwerkelijk gebeurt. Daarnaast was het ook een goede manier om te peilen wat de wereld van ons vond en of er interesse was in een groep als wij. De gebruikers van YouTube zijn erg goed in het geven van hun mening. Hoe negatief deze ook kunnen zijn, er zitten altijd reacties tussen waar je iets aan hebt.”

Hoe zorgden jullie ervoor dat de video’s werden bekeken?

“In deze tijd is social media ontzettend belangrijk. Als je hier niet te vinden bent is de kans op succes een stuk kleiner. Wij hebben op onze persoonlijke Twitter accounts veel doorgelinkt naar de video’s en probeerden zoveel mogelijk op de fans die we kregen te reageren. Wanneer fans over je praten levert dat vaak ook weer nieuwe kijkers op. Interactie is dus heel belangrijk. Zo kregen wij bijvoorbeeld vaak aanvragen om bepaalde nummers te coveren. Deze mensen vinden het dan erg leuk om te zien dat we hun meningen serieus nemen en er aandacht aan besteden.”

Wat hebben jullie gedaan om vervolgens relevant te blijven?

“We zijn erg constant gebleven in wat we van onszelf lieten zien. Zo bleven we nieuwe video’s uploaden zodat de abonnees en andere kijkers ons niet zouden zien als een eendagsvlieg. Ook qua muziekstijl hebben we zoveel mogelijk geprobeerd om onszelf te blijven. Op een gegeven moment wordt er ook iets van je verwacht, dus ja consistent zijn is toch wel nodig om succesvol te zijn op YouTube.”

Zorg dat je jezelf onderscheid van alle anderen. Je kunt wel iemand nadoen maar de kans is groot dat je daar meteen op afgerekend wordt.

 

Kunnen jullie do’s en don’ts noemen voor mensen die bekend willen worden via een platform als YouTube?

“Een vrij logische maar hele belangrijke do is toch wel het uniek zijn. Zorg dat je jezelf onderscheid van alle anderen. Je kunt wel iemand nadoen maar de kans is groot dat je daar meteen op afgerekend wordt. Ga gewoon voor iets wat helemaal bij jou past. De don’t is daarbij dus ook al een beetje gezegd. Ga anderen niet nadoen, daar bereik je uiteindelijk niets mee. We moeten er misschien wel bij zeggen dat je op YouTube ook gewoon mazzel moet hebben. Ook als je ontzettend je best doet, het blijft zo dat er heel veel mensen zijn met dezelfde droom. Een beetje geluk is dus ook wel nodig.”

Heb jij al eens nagedacht over een eigen YouTube kanaal, of heb je er misschien zelfs al een? Ik hoop dat je dan iets hebt gehad aan het verhaal van MiC LOWRY. Laat het me hieronder in een berichtje weten!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. luanalavinia schreef:

  Super leuk dat je Mic Lowry heb geïnterviewd. Leuk om te lezen!

  Liked by 1 persoon

  1. annesierksma schreef:

   Dankje Luana! Het was inderdaad erg leuk ze te ontmoeten.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s