Wie ben ik?

10842225_10152654453976828_8165470371638775525_oEr is ons gevraagd iets te schrijven. Te vertellen wie we zijn.

Dat vind ik nogal wat. Terwijl ik door de verschillende stukken tekst van mijn getalenteerde medestudenten heen blader, kan ik niets anders doen dan me afvragen: ‘Is dit waar het nu echt om draait?’ Ik lees dingen als ‘aankomend media professional’. Maar doen we niet allemaal deze opleiding zodat we onszelf uiteindelijk zo kunnen noemen? En met die vraag ben ik bij (een voor mij) heikel punt beland.

Is wie we zijn en wat we doen, ondanks dat het onlosmakelijk met elkaar verbonden is, niet een op zichzelf staand onderdeel van ons leven?

Ik heb er even op moeten broeden voordat ik een beslissing kon nemen. Voordat ik antwoord kon geven op deze vraag die me zo ontzettend dwars zat, maar inmiddels heb ik de knoop doorgehakt. Dus hier mijn antwoord:
Wat ik niet ga doen, is vertellen welke opleiding, stage, werk en cursussen ik doe of heb gedaan. Daarvoor verwijs ik je graag door naar mijn LinkedIn pagina. Nee, in plaats daarvan ga ik vertellen wie ik ben als persoon.

Ik ben namelijk een denker èn een doener. Ik ben zowel gepassioneerd als onverschrokken. Ik spring met beide benen tegelijk, maar nooit zonder na te denken over wat de gevolgen zouden kunnen zijn. En soms. Soms sta ik even stil. Om op adem te komen, om te genieten en bewust te realiseren dat mijn omgeving mij gelukkig maakt. Ik houd van het leven, ook al houdt het leven niet altijd evenveel van mij. Op die momenten weet ik dat ik door moet gaan. Dat na regen weer zonneschijn komt. Want ik ben ook een positief persoon. Iemand die doorzet bij tegenwind. Ik weet hoe ik moet relativeren en te zeggen wat ik denk.

Dat is wie ik ben. Èn bovendien is dat de mediaprofessional die ik (in de nabije toekomst) wil zijn.

Jantine Bergman

https://nl.linkedin.com/pub/jantine-bergman/2a/552/600

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s