Seminar: word een expert in e-mailmarketing

E-mailmarketing is weer helemaal terug van weggeweest! Uit onderzoek van emerce.nl blijkt dat dit succes te maken heeft met dat er ruim vier miljard e-mailadressen in de wereld zijn en 91 procent van de gebruikers dagelijks zijn postbus bekijkt. Voor mij, als aanstaande mediaprofessional klinkt dit als muziek in de oren! Om deze reden zocht ik meer informatie op over e-mailmarketing en zo kwam ik terecht op de website van Hellodialog. Hellodialog is met 14 jaar ervaring dé expert op het gebied van e-mailmarketing en zij gaven op 17 september een e-mailmarketing seminar. Dit was voor mij de uitgelezen kans op die te gaan bezoeken! 

Hellodialog

E-mailmarketing seminar: alles voor inspiratie, creatie & succes!
Uiteraard werd ik door Hellodialog van te voren via de nieuwsbrief op de hoogte gesteld over de seminar. Om mij alvast in vorm te laten komen, kreeg ik via de mail een online cursus e-mailmarketing aangeboden. Door middel van de cursus werd mijn kennis over e-mailmarketing vergroot en hierdoor heb ik een stapje dichterbij gezet bij het worden van een échte e-mailmarketing expert. Via de mail kreeg ik informatie toegestuurd over het programma en dit zag er veelbelovend uit. Het beloofde dus een inspirerende middag te worden vol tips en tricks, een klantcase en juridische aandachtspunten op het gebied van e-mailmarketing.

Ondanks de veelbelovende e-mails van Hellodialog, had ik alsnog weinig verwachtingen van de seminar. Ik had verwacht dat zij voornamelijk reclame zouden maken over hun eigen bedrijf. Dit, omdat zij vanuit hun eigen bedrijf een e-mailmarketing seminar organiseerden. Maar dit was juist niet het geval! Het was juist een interessant en gevarieerd programma over alle ins en out van e-mailmarketing. Ik vond het vooral leerzaam dat drie sprekers vanuit hun eigen praktijkervaring spraken over hun expertise en enthousiasme over e-mailmarketing. Hierdoor kreeg ik een goed beeld hoe e-mailmarketing voor hun in de praktijk heeft gewerkt. Daarnaast was er ook genoeg gelegenheid om vragen te stellen en eigen ervaringen met elkaar te delen.

CharlotteTips & tricks voor impactvolle e-mailmarketing
De eerste presentatie werd gegeven door Charlotte Scheiberlich, content manager bij Hellodialog. Charlotte schrijft blogs over online trends voor onder andere frankwatching.nl en marketingfacts.nl. Tijdens haar presentatie nam zij ons mee in het maken van een effectieve nieuwsbrief. Charlotte gaf ontzettend veel waardevolle tips en tricks over hoe je als bedrijf voor impactvolle e-mailmarketing kan zorgen. Charlotte gaf zinvolle tips als het opstellen van een pakkende onderwerpregel, gebruik maken van een afzender en het inspelen op actuele gebeurtenissen van de doelgroep.

E-mail-marketing is het enige online marketingkanaal waar mensen bewust voor kiezen!

Klantcase: ‘Hoe maakt Revert 95 een succes van haar e-mailmarketing?’
De volgende spreker was Christophe Brabanders. Christophe is werkzaam bij Revert 95, een skate- en snowboardshop, met zowel een webshop als een fysieke winkel. Tijdens zijn presentatie gaf hij aan hoe zij hun e-mailmarketing op een succesvolle manier aan hebben gepakt. Deze presentatie sprak mij zeer aan, omdat er een duidelijk voorbeeld werd gegeven over hoe Revert 95 voor impactvolle e-mailmarketing heeft gezorgd. Revert 95 heeft bijvoorbeeld de doelgroep gesegmenteerd en naar deze verschillende segmenten nieuwsbrieven verstuurd. Het versturen van kleinere e-mailcampagnes heeft tot goede resultaten geleid voor Revert 95!

‘E-mailmarketing is voor ons een effectief kanaal waar we goede resultaten mee behalen. Uiteraard combineren we verschillende kanalen en streven we naar cohesie tussen de middelen die we inzetten’.

Juridische regelgeving in e-mailmarketing
Laatste presentatie werd gegeven door Maarten Braun van ICTRecht en liet interessante juridische aandachtspunten zien voor het vakgebied e-mailmarkting. Als mediaprofessional is het ontzettend belangrijk om bewust te zijn van de grenzen die het recht aan het gebruik van informatie en content kan stellen.

Na afloop van het seminar was er een netwerkborrel. Dit was hét moment om met elkaar kennis te maken, bij te praten en ervaringen met elkaar te delen. Kortom: het was een inspirerende middag en ik ben veel te weten gekomen over e-mailmarketing. Door middel door deze middag en de online cursus e-mailmarketing ben ik een stuk wijzer geworden hoe je e-mailmarketing succesvol kunt inzetten.

Ben jij als mediaprofessional ook geïnteresseerd in de nieuwste trends binnen het digitale mediaveld? Dan ben ik erg benieuwd of jij ook seminars of lezingen bezocht hebt! Wie weet kunnen we interessante kennis met elkaar delen of een bepaalde seminar aanraden. Ik raad namelijk de Hellodialog e-mailmarketing seminar iedereen aan!

Welke seminar of lezing raad jij aan of heb je misschien interessante tips op het gebied van online trends?


Over Jacqueline Zomerdijkjacque
Jacqueline Zomerdijk is 25 jaar oud en zit op dit moment in haar derde jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze is vooral geïnteresseerd in de marketing- en evenementenbranche en volgt graag de nieuwste trends binnen het digitale mediaveld. Lees hier meer over Jacqueline Zomerdijk.

Nieuwsgierig hoe je de consument kunt inspireren met e-mailmarketing? Lees dan mijn volgende artikel:

In 2,6 seconde de consument inspireren met e-mailmarketing

 

Advertenties

6 reacties Voeg uw reactie toe

 1. esthermariman schreef:

  Dag Jacqueline,

  Wat goed dat je het over e-mailmarketing hebt op dit platform; veel jonge professionals zien het als iets oudbolligs en denken haast alleen nog maar aan social media marketing. Terwijl mailings nog steeds het meest effectief blijken te zijn.

  Ik bezoek zelf graag seminars, lezingen en masterclasses. Maar de evenementen die ik bezoek hebben meestal overkoepelende thema’s zoals ondernemerschap en internationaal zakendoen. Daar ga ik vooral heen om te netwerken en inspiratie op te doen.
  Misschien is zo’n seminar over iets heel specifieks ook wel een keer interessant: kun je me iets aanraden dat binnenkort gehouden wordt?

  Met vriendelijke groet,
  Esther

  Like

 2. jacquelinezomerdijk schreef:

  Wat leuk dat jij graag seminars, lezingen en masterclasses bezoekt. Welk evenement kan jij mij aanraden?

  De seminar over e-mailmarketing die door Hellodialog werd aangeboden raad ik je zeker aan. Het was heel leerzaam en interessant. Daarnaast komt je ook in contact met andere geïnteresseerden en kan je kennis met elkaar delen. Volgens mij bieden zij ongeveer twee keer per jaar een seminar aan.

  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline

  Liked by 1 persoon

 3. sarahmaas91 schreef:

  Hoi Jacqueline!

  Wat leuk dat je deze seminar hebt bezocht! Bijgaand een linkje naar een website waar online seminars worden aangeboden: https://www.onlineseminar.nl/.

  Kun jij mij nog een evenement aanraden?

  Met vriendelijke groet,
  Sarah

  Like

  1. jacquelinezomerdijk schreef:

   Hoi Sarah!
   Wat een ontzettend handige website, bedankt!

   Ik raad je de Hellodialog e-mailmarketing seminar zeker aan! Het was makkelijk bereikbaar, informatief en je kon je kennis met andere delen. Op de website http://www.hellodialog.nl kan je je aanmelden.

   In juni was ik naar Digital Marketing Live geweest en deze raad ik je ook aan. Het is een hele dag vol met veel interessante presentaties op het gebied van marketing. Ik raad je wel aan om je op tijd aan te melden, want dan kan je er gratig heen. Anders betaal je er iets van 200 euro voor! Op het volgende linkje staat informatie over Digital Marketing Live: http://www.digitalmarketinglive.nl/.

   Met vriendelijke groet,
   Jacqueline

   Like

 4. hellodialog schreef:

  Hoi Jacqueline,

  Bedankt voor je verslag! Erg leuk om te lezen hoe je het hebt ervaren.

  @Esther en Sarah,

  Leuk om te lezen dat jullie interesse hebben in het bezoeken van het e-mailmarketing seminar.

  Wij organiseren vier keer per jaar een e-mailmarketing seminar. De eerstvolgende editie is op 3 maart 2016. Daar kun je je nu al voor inschrijven via: http://www.hellodialog.com/nl/seminar.

  Wellicht tot ziens!

  Met vriendelijke groet,

  Charlotte Scheiberlich
  Hellodialog

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s