Roos: “Mensen vinden het leuk om persoonlijke verhalen te lezen.”

Net toen iedereen dacht dat bloggen zo goed als ‘dood’ was, is er sinds een aantal jaar opnieuw leven in geblazen. Sterker nog; bloggen is nu helemaal hot and happening. Het is zo hot dat bloggers er hun geld mee kunnen verdienen, sommigen zelfs genoeg om er fulltime van te kunnen leven.

Zelf volg ik ook een aantal bloggers en ik heb een van hun aan de haak kunnen slaan voor een openhartig interview. Want wat is nou het succes van een blogger? Hoe begin je een eigen blog? En hoe zorgen de bloggers ervoor dat de lezers blijven terug komen op hun blog? Ik vroeg het blogger Roos Aduagyei, zij schrijft onder andere over lifestyle, fashion en food op haar blog Roos’ Notes.

Bron: Roos’ Notes

Zou je ons iets over jezelf en over je blog kunnen vertellen?
Ik ben Roos, 19 jaar oud en woon inmiddels 2 jaar in Amsterdam. Ik zit nu in mijn derde jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de HvA. Sinds mijn twaalfde houd ik al mijn eigen blog bij. De insteek was altijd dat het een soort online dagboek van mezelf was. Ik zette er van alles op in het begin: Tekeningen, foto’s, verhalen en meer. Dat is in de loop der jaren wel veranderd. Roos’ Notes gaat voor mij echt om mijn eigen leven en alles wat daarbij komt kijken. Ik schrijf tegenwoordig bijvoorbeeld heel veel over sport, gezonde voeding en de dingen die ik meemaak.

Hoe ben je in de blogwereld terecht gekomen?
Ik zat op mijn twaalfde altijd op Girlscene en daar was het echt heel populair om een blog te hebben. Het leek me een leuk idee en binnen tien minuten had ik mijn eigen blog opgestart.

Wat zijn jou sterke punten die jou hebben geholpen bij het schrijven van jouw blog?
Ik geef heel veel om fotografie. Ik wil dat de beelden op mijn blog er altijd perfect uitzien en daar besteed ik veel tijd aan. Lezers vinden dat leuk om te zien en ik hecht er zelf ook gewoon veel waarde aan. Ik vind het zelf ook gewoon leuk om te schrijven over dingen die ik meemaak. Ik ben niet bang om het te persoonlijk te maken omdat ik denk dat juist van die blogposts mensen veel kunnen leren. Dicht bij jezelf blijven is heel belangrijk bij bloggen, vind ik.

Hoe combineer jij bloggen met jou privéleven, school, werk, etc.?
Het leuke aan bloggen is dat je het kan doen wanneer je wilt. Ik zit gelukkig niet iedere dag van 9 tot 6 op school dus heb vaak de tijd om uren aan een blogpost te werken. Ik schrijf het liefst in het weekend een hele dag door. Dan heb ik ook de tijd om foto’s te maken met het beste licht. Ik werk als fotograaf op feestjes die ook vaak ’s avonds zijn dus dat is prima te combineren met mijn blog. Bloggen is echt een stukje me-time waar ik enorm veel waarde aan hecht.

Wat is jou ideale werkomgeving?
Thuis in Amsterdam. Daar is het lekker rustig en daar heb ik altijd inspiratie. Vaak is het ook helemaal stil zodat ik extra goed kan nadenken over wat ik wil schrijven.

Hoe zorg jij ervoor dat je meer bezoekers krijgt op je blog?
Ik ben eigenlijk op geen moment bezig geweest met cijfers. Op het moment dat ik samen ging werken met bedrijven en zij mij om statistieken vroegen natuurlijk wel, maar dat is het enige. Ik merk dat ik het meeste plezier beleef aan bloggen wanneer ik het gewoon voor mijn plezier doe. Zo blijft de content leuk en wil ik het blijven doen. Maar actief zijn op social media is wel iets wat ik graag doe en ik merk dat er daardoor wel meer mensen op mijn blog komen om een kijkje te nemen.

En hoe zorg jij ervoor dat je huidige bezoekers bij jou blijven?
Mensen vinden het leuk om persoonlijke verhalen te lezen. Zelf vind ik het ook heerlijk om een kijkje in het leven van iemand anders te kunnen nemen door middel van hun blog. Dat is ook de reden dat ik zelf terug kom bij anderen. Of het nou gaat om een examen waar ze voor leren of een ander doel dat ze willen bereiken. Het is eigenlijk een soort boek dat wekelijks meerdere updates heeft.

Bron: Roos’ Notes
Bron: Roos’ Notes
Bron: Instagram
Bron: Instagram


 

 

 

 

 

 

 

 

Zou jij hier je fulltime job van willen/kunnen maken?
Ik vind bloggen erg leuk maar een fulltime job zou ik er niet van willen maken. Ik zou wel graag bij een grote blog werken maar dan met andere mensen. Ik vind het namelijk heel leuk om met andere mensen te werken en daar krijg ik ook echt inspiratie van.

Wat was jou ‘beste faalmoment’ en wat heb je daarvan geleerd?
Volgens mij heb ik die nog niet echt gehad. Ik heb het in ieder geval niet bewust meegemaakt!

Vertel eens wat over de prestaties waar je het meest trots op bent (blog gerelateerd)?
Ik ben van nature vrij verlegen. Door mijn blog heb ik zo onwijs veel nieuwe mensen leren kennen en dat had ik van tevoren nooit durven dromen. Ik ging zelfs alleen naar persevents toe op mijn veertiende en reisde bijna wekelijks wel op en neer naar Amsterdam, ik woonde toen nog in Nijmegen. Die verlegenheid is een stuk minder erg geworden en daar ben ik onwijs blij mee.

Wie/wat heeft jou het meest geïnspireerd als het op bloggen neerkomt, en hoe?
Ik volg onwijs veel meiden en jongens en die inspireren me allemaal stuk voor stuk. Sinds een jaar ben ik heel fanatiek bezig met krachttrainen en volg ik dus ook een hoop fitness blogs en blogs die gaan over het hebben van een gezonde levensstijl. De blog van fitgirlcode heeft mijn ogen wel echt geopend. Daar haal ik heel veel informatie vandaan.

Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?
Ik hoop dat ik dan een master afgerond heb aan de Universiteit van Tilburg en bij een onwijs toffe grote blog of online magazine aan het werk ben. Ik zou heel graag verder gaan met schrijven en fotograferen en hoop ook dat ik daar een baan in kan vinden. Ik heb in de afgelopen jaren onwijs veel contacten opgebouwd dus dat is alvast een goede eerste stap. Ik hoop dan ook samen te wonen met m’n lieve vriend (die nu helemaal in Eindhoven woont).

Wat zijn de nadelen van het hebben van een blog?
Het is vervelend wanneer je even een week (of langer) totaal geen inspiratie hebt. Ik dwing mezelf niet te schrijven maar ik vind het wel belangrijk dat er enige regelmaat in mijn posts zit. Zo’n writers block is dan echt enorm frustrerend. Verder vind ik dat er geen nadelen aanzitten voor mij.

Wat denk jij dat de beste social media strategie is om meer bezoekers te krijgen op je blog?
Instagram is voor mij echt heilig. Ik haal er zo onwijs veel inspiratie vandaan. En op die manier vind ik ook de meeste toffe blogs. Ik zou iedereen die een blog heeft daarom ook zeker aanraden om een Instagram account te maken, als je die niet al hebt. Regelmatig posten is belangrijk maar het levert ook veel leuks op! Veel merken willen ook graag met meiden/jongens samenwerken die enkel een Instagram account hebben, niet per se met een blog erbij.

Last but not least, wat vind je het leukste aan blogger zijn?
Ik vind het héérlijk dat ik een eigen stukje internet heb waar ik alles kan delen wat ik wil. Ik kan zelf precies bepalen hoe alles er uit komt te zien en wat ik deel. Het feit dat zo veel meiden dagelijks mijn blog bezoeken en reageren is ook heel leuk. Het voelt alsof je een extra groep vriendinnen hebt waarmee je echt alles kunt delen. Het heeft me onwijs veel leuks gebracht tot nu toe.

Kortom; een persoonlijke blog werkt het beste. Mensen lezen graag persoonlijke verhalen, helemaal als ze zichzelf kunnen identificeren met de blogger. Social media speelt ook een grote rol bij je blog omdat je zo meer volgers/lezers kan werven. Je wordt sneller opgemerkt, want eenmaal op iemands tijdlijn en je gaat al snel viral. Een kijkje in iemands leven wekt interesse en wanneer je als blogger een band creëert met je lezers heb je er, zoals Roos mooi omschrijft, eigenlijk een extra vriendinnen/vriendengroep bij.

Wil je graag een blog beginnen en weet je al waar je over wilt schrijven, maar weet je nog niet zo goed hoe je moet beginnen? Deze infographic van Frankwatching vertelt je de zes cruciale elementen om een succesvolle blog te starten!

Wat denk jij dat een blog tot een succes brengt? Wat vind jij van blogs of heb je misschien zelf een blog? Laat het me weten door een reactie hieronder te plaatsen! 

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s