Hoe maak je jouw website uniek? 5 essentiële trends!

Je kent het vast wel: je investeert ontzettend veel in het maken van je website om er voor te zorgen dat alle functionaliteiten aanwezig zijn, maar toch valt jouw website totaal niet op. Er zijn duizenden websites met een fantastisch uiterlijk, de één is nog mooier dan de ander. Hoe zorg jij er dan voor dat jouw website zich onderscheid van al die anderen? En hoe maak je gebruik van nieuwe trends om jouw website zo goed mogelijk te laten opvallen. Wat is nu echt helemaal ‘hot’ en wat helemaal ‘not’? Allemaal vragen waar je je nu bezig mee moet houden bij het maken van design bij je website. Daarom bespreken wij hieronder de 5 essentiële trends die er voor zorgen dat jouw website zeker weten opvalt!

1.Transparante lagen

Transparante lagen mogen tegenwoordig echt niet ontbreken op jouw website. Het zijn doorzichtige lagen over een afbeelding of tekst. Deze lagen zorgen voor een illusie effect op jouw pagina en zorgen voor een professionele uitstraling. Met transparante lagen geef je de bezoekers van jouw website gelijk een uniek en opvallend item om naar te kijken. Hierdoor zullen zij getriggerd worden om nog even verder te kijken.Door de ondersteuning van transparante vlakken door CSS3 is het nu nog gemakkelijker om transparante lagen te creëren. Let er wel op dat de tekst goed leesbaar blijft en de foto niet volledig wordt verstoord.

transparante lagen

2. Kleurbalans

Vloekende en schreeuwende kleuren kunnen echt niet meer! Om jouw website er zo professioneel mogelijk uit te laten zien is het nu erg belangrijk om rustige kleuren te gebruiken die met elkaar in balans zijn. Bezoekers haken tegenwoordig direct af als een website er te druk uit ziet. Rust is dus essentieel! Vooral basics, kleuren dicht bij de natuur zijn erg in. Dit zorgt voor overzichtelijke weergave en een aantrekkelijk uiterlijk. Je kunt jouw afbeeldingen en functionaliteiten veel meer op laten vallen door het gebruik van rustige kleuren!

3. ‘Echte mensen’

Je denkt nu vast: hoe kun je ‘echte mensen’ nou op een website plaatsen? We hebben het dan ook over mensen die een realistisch beeld voor de doelgroep weergeven. Een standaard stockfoto met een wel erg blije zakenman werkt namelijk niet meer, daar kijken wij al snel door heen en vinden we veel te nep. Mensen op foto’s moeten er echt uitzien, de doelgroep moet er zich namelijk mee kunnen identificeren. Juist door imperfectie weer te geven, maak je de boodschap veel geloofwaardiger. Het is echter wel belangrijk dat de persoon op de foto op de juist manier wordt weergegeven. Wij identificeren ons wel met de persoon, maar we willen toch altijd iemand hebben om naar op te kijken. Overdrijf het realisme dus niet en zorg ervoor dat de persoon ook echt goed past bij je doelgroep.

4. Animated Storytelling

Misschien heb je ze zelf al langs zien komen: de interactieve explainer video’s. Animated storytelling is een doorontwikkeling van de infographic. Het zijn geanimeerde infographics die onderdeel uitmaken van een webpagina. Ze zijn helemaal gemaakt in css en html. Doormiddel van zo’n video kunnen je lastige informatie op een leuke en makkelijke manier weergeven. Ook kun je heel duidelijk weergeven wat jou organisatie doet en waar je voor staat. Animated Storytelling is een gloednieuwe trends wat jouw website meteen uniek maakt! Hier vind je een goed voorbeeld van Animated Storytelling.

Hier vind je meer informatie over handige tools voor het toepassen van Animated Storytelling op jouw website.

5. Spookknoppen

Vroeger was het helemaal ‘hot’ om van die schreeuwende ‘klik hier!’ buttons op je website te plaasten, maar tegenwoordig gaan voor een subtielere look, namelijk de spookknoppen. Doormiddel van zo’n ghost button voorkom je dat je afbeelding of tekst wordt verstoord en verwijs je de bezoeker naar de juiste informatie. Het is ook erg handig als je meerdere buttons naast elkaar wil gebruiken. Door het gebruik van spookknoppen zorg je er voor dat jouw website zijn mooie uiterlijk behoudt en dat bezoekers alleen zien wat ze ook echt moeten zien. Hierdoor laat je jouw website opvallen met zijn uniek design!

Door het gebruik van deze trends zorg je ervoor dat jouw website een modern en een uniek design heeft. Je zult één van de eerste zijn als je enkele van deze trends op jouw website laat zien! Opvallen lukt dus zeker! Bedenk wel altijd goed of de trends bij jouw organisatie past. Jouw organisatie is immers waar het allemaal om draait en deze trends kunnen je alleen maar helpen om de website nog mooier te maken!

6. ????

We hebben nog één plek over voor een trend die tegenwoordig niet mag ontbreken op jouw website, maar deze plek laten we door jou invullen! Wat is volgens jou nog een essentiële trend voor je website? Laat het ons weten in een reactie hieronder!

 

Auteur: Nadeche van Aagten: “Ik schrijf over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van websites en online media. Wil je meer over mij weten klik dan hier!

 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. chantalvdvecht schreef:

  Dit is op chantalvdvecht herblogden reageerde:

  Het “flat design” dat is tegenwoordig echt een trend! Erg leuk artikel!

  Liked by 1 persoon

 2. constantdeboer1 schreef:

  Hi Nadeche,

  Ik denk dat user generated content tegenwoordig ook echt een essentieel onderdeel vormt van een goede website, wat denk jij?

  Groetjes,
  Constant

  Liked by 1 persoon

  1. nadechevaagten schreef:

   Ik denk zeker dat User Generated content essentieel is! Zonder User Generated content kun je haast geen succesvolle website hebben. Goede tip!

   Like

 3. constantdeboer1 schreef:

  Dit is op constantdeboer1 herblogden reageerde:
  Leuke blog Nadeche, ik denk dat user generated content ook een essentieel onderdeel zou kunnen zijn van een goedlopende, moderne website. Wat denk jij?

  Groetjes, Constant

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s