Eindredacteur Endemol Sport: “In een aantal gevallen moest ik bijvoorbeeld met mijn oude stagebegeleidster op pad, dat voelt wat gek als je nu vertelt wat zij moet doen.”

EndemolVan jongs af aan was hij al gek van sport. Toen hij op televisie de Olympische Spelen in Sydney keek op tien jarige leeftijd wist hij het meteen, daar ga ik wat mee doen. Nu 15 jaar later is het hem gelukt. Wesley Bekker werkt als eindredacteur bij Endemol Sport. Hoe kom je nou op zo’n mooie plek terecht en waar moet je op letten? Dat heb ik hem gevraagd.

 
Wat zijn uw werkzaamheden bij Endemol Sport?
“Ik ben momenteel als eindredacteur van Endemol Sport aan het werk. Wij produceren voor FOX Sports. Ik ben eindredacteur van het sportjournaal ‘Fox Sports Vandaag’ en bij Eredivisiewedstrijden op locatie. Verder ben ik verantwoordelijk voor onze highlightprogramma’s van de verschillende competities.”

Hoe bent u tot de functie eindredacteur gekomen?
“Ik ben als stagiair bij Endemol begonnen en kon daarna als titelredacteur blijven. Daarna heb ik mij opgewerkt tot tekst- en piero-redacteur. Toen een collega van mij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn schouder brak kreeg ik de kans om programma’s rondom de Jupiler League als eindredacteur te begeleiden. Ik combineerde dat nog met mijn werk als redacteur. Van het één is het ander gekomen en tegenwoordig ben ik alleen nog maar als eindredacteur aan de slag.”

 

“Toen een collega van mij een ongeluk kreeg waarbij hij zijn schouder brak kreeg ik de kans om programma’s rondom de Jupiler League als eindredacteur te begeleiden.”

 

Waar moet je allemaal opletten als je eindredacteur bent?
“Dat alles inhoudelijk goed verloopt en iedereen weet wat die moet doen en wat zijn/haar taken zijn. Eigenlijk zorg je er dus voor dat de uitzending ordelijk verloopt en let je op alles wat qua content binnenkomt. Daarin maak je ook keuzes wat je wel en niet uitzendt.”

Tegen welke problemen liep u op toen u begon te werken als eindredacteur?
“Ik ben niet zozeer tegen problemen aangelopen maar ik vond het soms wel moeilijk om als eindredacteur sturing te geven aan mensen met wie ik normaal als redacteur aan een programma werkte. In een aantal gevallen moest ik bijvoorbeeld met mijn oude stagebegeleidster op pad, dat voelt wat gek als je nu vertelt wat zij moet doen. Aan haar heb ik veel te danken binnen Endemol Sport. Maar over het algemeen ging dat altijd goed met haar en anderen. Het is meer een gevoelskwestie. Waar ik wel last van heb gehad is dat ik dingen soms moeilijk los kan laten als ze fout gegaan zijn. Soms kunnen dingen beter en weet je dat. In het begin lag ik daar nog wel eens een paar uurtjes wakker van.”

Wat ziet u als de absolute voordelen van eindredacteur zijn bij Endemol Sport ten opzichte van andere mediabedrijven?
“Daar kan ik moeilijk over oordelen omdat ik bij Endemol voor het eerst actief ben als eindredacteur. Algemeen gezegd heb ik wel alle vrijheid en kansen gekregen om me te ontwikkelen. Het is altijd maar de vraag of je die kansen ook bij andere bedrijven gehad zou hebben.”

 

“Besef je dat er altijd fouten gemaakt worden en blijf daar niet te lang in hangen.”

 

Wat zou er in uw optiek verbetert kunnen worden in de huidige werkzaamheden? Of heeft u de vrijheid om daar zelf invulling aan te geven?
“We zijn de laatste maanden door verschillende omstandigheden altijd wel met een collega minder aan het werk geweest. Daardoor lag de werkdruk erg hoog. Soms had dat wel wat minder gemogen en maakten we veel uren. Als je vermoeid raakt ben je minder scherp in je uitzendingen en dat mag natuurlijk niet gebeuren. Binnenkort verwelkomen we een nieuwe collega en zal dat beter gaan.”

Welke werkzaamheden lijken u nog meer leuk om te doen naast uw huidige baan als eindredacteur?
“Ik heb er altijd van gedroomd om ooit nog eens commentator te worden. Maar omdat ik nu als eindredacteur aan het werk ben, weet ik niet of die kans er ooit nog van zal komen. Dat vraagt veel geluk maar ook investering vanuit jezelf. Op dit moment investeer ik vooral in mijn huidige werkzaamheden.”

Heeft u nog tips voor mensen die ook eindredacteur willen worden?
“Besef je dat er altijd fouten gemaakt worden en blijf daar niet te lang in hangen. Werk hard en wees duidelijk naar mensen. Ook als je fout zit of andere ideeën hebt, maar sta altijd open voor tips, feedback en ideeën van anderen. Ga je niet ineens anders gedragen, maar blijf dicht bij jezelf. Je maakt een programma met zijn allen.”

 

 

Wil jij eindredacteur worden? En meer willen weten daarover? Stel hieronder je vragen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s