Christian Hoyer: “De jeugd van tegenwoordig kijkt niet meer televisie op de traditionele manier, maar kijkt online tv, met name via YouTube.”

Waar de populariteit van televisie daalt, stijgt de populariteit van het online kijken en zeker ook de populariteit van YouTube. Op het platform, waar iedereen zowel maker als toeschouwer is, wordt er per minuut meer dan 300 uur aan video’s geüpload.

Logisch dat bij zo’n populair medium dan ook sterren ontstaan. “Gewone” mensen die vanuit hun slaapkamer video’s maken en zo miljoenen verdienen. Een aantal voorbeelden. PewDiePie verdient per jaar ongeveer 9 miljoen dollar en heeft ruim 39,5 miljoen abonnees, Smosh heeft meer dan 21 miljoen abonnees en verdient per jaar zo’n 6 miljoen dollar en Bethany Mota heeft bijna 9,5 miljoen abonnees en verdient per maand ruim een half miljoen dollar. Kortom, er zijn dus een hoop mensen die de YouTubevideo’s leuk vinden én er is dus veel geld te verdienen.

Christian HoyerChristian Hoyer is de founder van het bedrijf EVVI Media. Zijn bedrijf houdt zich bezig met het creëren van een netwerk voor YouTubers en het geven van workshops. Ik heb onlangs… Christian vertelt meer over zijn passie voor YouTube en zijn bedrijf EVVI Media.

EVVI Media

“Ik ben EVVI begonnen, omdat ik zelf geen tv meer keek en elke dag uren besteedde aan het kijken van video’s op YouTube. EVVI Media is een Nederlands YouTube Netwerk. Het is een community voor startende en gevorderde YouTubers waar wij o
ndersteuning bieden om meer succes te kunnen behalen op YouTube. We bieden de YouTubers een platform waar zij direct met ons kunnen communiceren. Bijvoorbeeld voor ondersteuning, maar ze kunnen ook met elkaar praten. We geven regelmatig workshops over video editing en hoe social media kan worden ingezet om een relatie met de kijkers op te bouwen en het bereik uit te breiden. Wij helpen met name de YouTubers in hun ontwikkeling.

Naast al deze punten zorgen we er ook voor dat je geld kunt gaan verdienen aan YouTube. Verder zorgen we er ook voor dat je daarbij geen copyright claims krijgt door het gebruik van auteursrechtelijk materiaal. Wanneer een kanaal hoge kijkcijfers behaalt en succesvol wordt, zorgen wij voor de sponsoren. Hierbij kijken we naar merken die belang hebben bij de doelgroep die de desbetreffende YouTuber wil aanspreken.

Ik vind dat YouTube geen plek meer is waar alleen schattige kattenfilmpjes bekeken kunnen worden. Grote internationale YouTube sterren laten zien dat er carrières mogelijk zijn en dat je ervan kunt leven. Iedereen vindt dat prachtig om te zien. Doen wat je leuk vindt en nog geld verdienen ook!”

Ik denk dat YouTube geschikt is voor iedereen die deel uit wil maken van een toffe community en die zijn of haar passie wil delen met de wereld. 

EVVI Media

Social media en het bedrijfsleven

“Social media vind ik zeker belangrijk in het bedrijfsleven. Een relatie opbouwen met je klanten is altijd al belangrijk geweest in het bedrijfsleven. Dat zorgt ervoor dat een klant vaak terugkomt. Social Media is de perfecte manier om persoonlijke interactie te krijgen uit je doelgroep en een relatie mee op te bouwen. Op YouTube werkt dat precies hetzelfde met je kijkers.

Persoonlijk denk ik dat Google+ een belangrijk platform is voor YouTubers. Google+ is gekoppeld aan YouTube en als social media platform is het heel effectief om je video te delen. Om relaties op te bouwen adviseren wij Twitter te gebruiken. Hierin kun je echt “brainfarts” op laten die je snel even kwijt kunt maar het heel persoonlijk houden. Instagram is de selfieplek om jezelf te laten zien op leuke locaties en met anderen. Instragram volgers zijn daarin erg loyaal en kun je snel groeien in het aantal volgers.”

YouTube en de toekomst

“YouTube biedt naast een platform voor mensen die video’s uploaden voor eigen gebruik ook een serieuze plaats om een carrière te maken. YouTube neemt dat heel serieus en levert ook tools en voorzieningen voor de zogenaamde YouTube Creators om meer uit hun kanaal te halen.

In 2005 liet YouTube al zien dat zij de toekomst waren op het gebied van online video compressie. Zij zijn nu het grootste netwerk op gebied van on demand content. De jeugd van tegenwoordig kijkt niet meer televisie op de traditionele manier, maar kijkt online tv, met name via YouTube. Dus ja, zij zijn de toekomst!

De toekomst van televisie kijken zit in het leveren van on demand content. Kijken wat je wil en wanneer je wil. De YouTubers uit ons netwerk zullen met onze hulp video’s produceren die leuk zijn om naar te kijken. Wij hopen dat EVVI in toekomst een on demand aanbod kan leveren met de beste YouTube kanalen.”

1016838_863885203654336_1457521976740744946_n

En jij? Verkies jij YouTube al over “echte” televisie?


Christy-Anne Wortman

Over de auteur: 

Christy-Anne Wortman is een 19-jarige schrijfster voor de website MICwatching. Ze volgt de studie Media, Informatie en Communicatie. Na een specialisatie Audiovisuele producties is zij de specialisatie Digitale mediastrategieën gaan volgen. Met een interesse voor de toekomst van televisie, focust zij zich vooral hierop.

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Cool artikel, toevallig heb ik zelf een reportage gemaakt over YouTubesterren: https://micwatching.nl/2015/09/28/youtubesterren-als-marketingtool/

  Als je geïnteresseerd bent in online videomarketing zijn wij een mooie aanvulling op elkaar. Hoe ben je bij Christian Hoyer gekomen?

  Like

  1. christyannewortman schreef:

   Hoi! Leuk dat je mijn artikel interessant vindt. We hebben vorig jaar een radio-uitzending gemaakt met zijn broer en dat verhaal was toen zo interessant dat ik het heel graag nog een keer wilde vertellen.

   Like

   1. Zeker worth spreading!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s