6 apps die onmisbaar zijn als je een eigen blog of bedrijf hebt!

Wanneer je een eigen blog (of bedrijf) hebt is het super handig om wat hulptools te gebruiken bij bijvoorbeeld je administratie, fotobewerking, notities noem maar op. Op dit gebied bestaan er veel apps, maar welke zijn nu het fijnst in gebruik en wat kun je er allemaal mee? Ik zet vandaag de handigste app voor je op een rijtje!

iphone-676726_640

(Bron: Pixabay)

1. Evernote
We trappen af met de app ‘Evernote’. Deze app gebruik je vooral voor je  belangrijke noties, het maken van checklists en takenlijsten. Wanneer plan ik die belangrijke meeting in met potentiële klanten? Wat heb ik vandaag nog op mijn to-do lijstje staan? Aan al deze lijsten kun je ook office documenten, PDF’s of foto’s hangen. Een veelzijdige app die je een stuk georganiseerder door het leven laat gaan. Waardoor je meer tijd overhoudt voor leuke dingen… Super handig toch!
(Gratis beschikbaar voor iOS en Android)

2. Photo artist
Altijd in de weer met het schieten van mooie foto’s? Elke blogger of (online) ondernemer wil graag de mooiste momenten in het leven vastleggen. Sinds ik afgelopen zomer op vakantie ben geweest naar Curaçao ben ik de app ‘Photo artist’ gaan gebruiken. Sindsdien zijn wij onafscheidelijk. Je betaalt voor deze app een kleine vergoeding, maar dit betaalt zich direct uit bij de eerste bewerking. Ik vind de filter ‘Happy’ erg mooi! Niet geheel onbelangrijk: De app is snel en makkelijk in gebruik. Je hoeft bijvoorbeeld geen speciale kennis van Photoshop te hebben. Downloaden en foto’s maken dus!
(Prijs €0,99 voor iOS)

3. WordPress/Blogger
Als je een eigen blog heb is het erg handig om de app van je blogplatform te downloaden. Je hebt niet altijd je laptop bij de hand en via deze app kun je altijd de statistieken bekijken, reageren op opmerkingen en blogpost maken of aanpassen. Handig voor tijdens die lange treinreis!
(Gratis beschikbaar voor iOS en Android)

4. Dropbox
‘Dropbox’ is de perfecte app voor opslag van al je foto’s, video’s  en andere bestanden. Ik gebruik het sinds een aantal maanden om de foto’s en video’s die ik maak met mijn smartphone automatisch te back-uppen naar mijn Dropbox. Voordeel is dan ook dat ik deze foto’s en video’s op elk willekeurig apparaat kan openen en bekijken. Daarnaast heb ik altijd problemen met mijn opslagcapaciteit. Soms word ik gewoon verplicht om apps te verwijderen om ruimte vrij te maken, zodat ik weer nieuwe foto’s kan schieten.. Herkenbaar? Download dan Dropbox! Ook handig om bestanden met je medestudenten of collages te delen!
(Gratis beschikbaar voor iOS en Android)

5. Pocket
Ken je dat moment wanneer je een interessant artikel voorbij ziet komen en je deze later terug wilt lezen? En dat het artikel daarna niet meer te vinden is? Nu is er de app ‘Pocket’ waarmee je op een makkelijke manier artikelen, video’s, recepten en webpagina’s kan opslaan om deze later op een rustiger moment terug te lezen. De artikelen in ‘Pocket’ kun je offline downloaden en op elk gewenst moment (dus zonder internetverbinding) teruglezen.
(Gratis beschikbaar voor iOS en Android)

6. HootSuite
Ben jij een social media expert? Of vind je het handig om meerdere social media kanalen in één app overzichtelijk te beheren? Dat kan tegenwoordig met de app ‘HootSuite’. Ik kan je vertellen; het werkt super fijn! Zo kun je bij de gratis versie drie social media accounts toevoegen. Daarnaast heb je ook de optie om berichten in te plannen, zodat je content voor de hele week al klaar staat. Als je net zoals ik weinig tijd hebt om alle social media kanalen afzonderlijk te beheren raad ik je aan om deze app eens uit te proberen!
(Gratis beschikbaar voor iOS en Android)

Welk van deze apps ga je zeker uitproberen? Laat het ons weten in de comments!


Meer weten over deze auteur? Klik dan hier!

Lees ook: Social media en tv-programma’s, hoe werkt dat eigenlijk?

 

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. lisaplakke schreef:

  Dit is op lisaplakke herblogden reageerde:

  Interessant artikel over onmisbare apps voor je eigen blog of bedrijf door Tamara! Ik kende WordPress en Dropbox al, maar de rest was voor mij nog onbekend.

  Like

 2. Jennie Nguyen schreef:

  Interessante apps! De meeste ken ik niet eens eigenlijk, maar ze klinken als fijna apps! Wat vind je zelf van de app Evernote?

  Like

  1. Tamara de Groot schreef:

   Bedankt voor je reactie! Ik maak sinds kort gebruik van de app Evernote en hij bevalt mij erg goed! Ik gebruik hem voornamelijk om overzichtelijke to-do lijsten mee te maken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s