Zo schrijf je het beste blog van Nederland!

on

typing-690856_1280Blogs zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de digitale wereld. Over elk onderwerp zijn er wel blogs te vinden. Op Instagram volg ik fashion bloggers die de hele wereld over reizen. Zij worden door grote merken ingezet als paradepaardje. Zij mogen de nieuwste creaties dragen voordat deze überhaupt in de winkels hangen en dat allemaal vanwege het blog die zij ooit in hun slaapkamer zijn begonnen. Een droom van ieder meisje. Een succesvolle blog kan je dus verder brengen dan je denkt. Een blog is tevens een manier om een persoonlijke touch te geven aan jouw bedrijf. Met een blog kun je in gesprek raken met jouw klanten en/of nieuwe klanten aanspreken. In een blog kan men zich profileren tot expert op het gebied van jouw keuze. Hieronder een aantal tips om het beste blog van Nederland te schrijven

1 Doelgroep
Voordat je begint met schrijven moet het duidelijk zijn voor wie je gaat schrijven. Wat is je doelgroep? Wat zijn hun wensen en behoeften op het gebied waar jij over gaat schrijven? Wat zijn hun interesses? Jouw blog gaat hen helpen bepaalde problemen op te lossen of geeft hun inspiratie.

2 Onderwerp
Wanneer het duidelijk is wat je doelgroep is, kun je jezelf afvragen wat zij nou precies willen weten? Voor welke invalshoek kies je? Het kiezen van een onderwerp is bijna de belangrijkste stap bij het schrijven van een blog. Mensen zoeken op onderwerp en zullen jouw blog alleen lezen wanneer het onderwerp duidelijk en interessant genoeg is.

3 Onderzoek
Om je als een expert te profileren, is het van groot belang dat je onderzoek doet over het onderwerp waar je over wilt schrijven. Lezers van jouw blog gaan er vanuit dat jij er alles vanaf weet en zullen vragen stellen. Tevens maakt het jouw blog betrouwbaarder wanneer je werkt met bronnen.

4 Inhoud
Bezoekers van jouw blog komen op jouw website om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp. Het is dus van groot belang dat de informatie in je tekst waarde toevoegt. Zorg ervoor dat je tekst goed is opgebouwd door het structuur te geven. Denk aan een sterke kop, tussenkopjes en alinea’s. Tegenwoordig willen mensen binnen een paar seconden weten waar een tekst over gaat voordat zij deze beginnen te lezen. Met onder andere tussenkopjes maak je dit mogelijk.

5 Interactie
Met jouw blog wil je in contact komen met je lezers. Zorg ervoor dat je blog eindigt met een call-to-action. Je wilt dat mensen reageren onder je artikel en het delen op social media of een product kopen na het lezen van je artikel. Door te weten wat er bij je doelgroep speelt, kun je makkelijker me ze in contact komen en je onderwerpen hierop afstemmen.

6 Publiceer!
Ben je tevreden met je blog, publiceer deze dan! Waarschijnlijk staan jouw lezers te springen om nieuwe blogposts. Zorg er tevens voor dat jouw blog gevonden wordt in Google. Maak je blog zoekmachine vriendelijk. Dit kan je veel gratis bezoekers opleveren.

Wil je alles weten over hoe jij je blogposts zoekmachine vriendelijk maakt? Kijk dan snel naar mijn TED Talk! Lees hier tevens meer over mijn gesprek met Karin Groot over Blog Society.

Mis jij tips? Of heb je zelf ervaring met het maken van een blog? Laat het weten in een reactie hieronder!


MicwatchingMeer over de auteur

Maartje Dekker (21) is mediastudente aan de Hogeschool van Amsterdam en houdt zich voornamelijk bezig met blogs en hoe je deze kunt inzetten voor jouw bedrijf. Wil je meer over Maartje weten of over haar andere artikelen? Neem dan hier een kijkje!

0 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *