Soraya Groot

on

10584721_355025497978582_452302179_nMijn naam is Soraya Groot, 20 jaar en net als mijn medeauteurs van MICwatching zit ik in het derde jaar van de opleiding media, informatie en communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik volg het komende halfjaar de specialisatie digitale mediastrategieën, iets totaal anders dan mijn vorige specialisatie: Audiovisueel. Ik heb hier bewust voor gekozen, omdat ik zoveel mogelijk verschillende dingen wil leren. Daarnaast is digitale media de toekomst, dus het is iets waar ik zeker wat aan zal hebben!

Voor ik aan de opleiding MIC begon heb ik de opleiding marketing en communicatie gedaan op het Horizon College in Hoorn. De opleiding duurde 2 jaar, waarvan ik een halfjaar een marketingstage het gelopen bij een bedrijf dat zich specialiseerde in online fysiotherapie, ook wel E-hulp genoemd. Ik heb mij vooral bezig gehouden met het verbeteren van de website en de social media strategie. Na deze opleiding wilde ik heel graag een media-opleiding doen, vooral omdat de televisiewereld mij heel interessant leek. Tijdens mijn specialisatie AV heb ik dan ook heel veel geleerd over het produceren van content, het bedenken van formats en om interessante reportages te maken. Daarnaast heb ik stage gelopen bij dichtbij.nl, een online nieuwsplatform waar ik werkte als community manager. Mijn taak was om online nieuwsberichten te schrijven en publiceren voor bepaalde regio’s.Volgend jaar kies ik er toch weer voor om de creatieve kant op te gaan, door de minor jeugd en media te doen.

Ik hoop dat ik met MICwatching content kan publiceren waar anderen wat aan hebben, maar ook dat ik zelf op leuke en nieuwe ideeën kom. Veel leesplezier alvast!

Neem ook een kijkje op mijn Facebook en LinkedIn.

Meer artikelen:

How to: 7 belangrijke tips voor het starten van een foodblog
Ricky Mohabbat over het gebrek aan diversiteit in de bloggerswereld